POČELO GRLO DA JE SVRBI, A ONDA JE PALA U KOMU: Sve je nizbrdo krenulo kada je pomirisala ovu NAMIRNICU koju često konzumiramo
Foto: Printscreen/Instagram

strašno

POČELO GRLO DA JE SVRBI, A ONDA JE PALA U KOMU: Sve je nizbrdo krenulo kada je pomirisala ovu NAMIRNICU koju često konzumiramo

Život -

Brazilka Tais Medeiros pre nekoliko nedelja je iznenada pala u komu, a razlog je potpuno nesvakidašnji. Naime, ona je jednostavno kuvala je za svog dečka i porodicu kada je dodala ljutu papričicu u ovaj specijalitet, pritom je prinevši nosu i pomirisavši je. Ubrzo nakon toga javili su se strašni simptomi.

Grlo je počelo jako da je svrbi, toliko da je odmah prebačena u bolnicu. Utvrđeno je da je ova 25-godišnjakinja imala takozvani cerebralni edem, odnosno otok mozga, a javlja se usled nakupljanja tečnosti u mozgu.

Kada se tečnost akumulira, ona vrši pritisak na lobanju što je poznato i kao intrakranijalni pritisak. Ovo dalje smanjuje protok krvi i kiseonika do mozga, a to je trenutak kada je nemoguće normalno funkcionisanje ovog organa.

Simptomi uglavnom uključuju glavobolju, mučninu, povraćanje, probleme sa vidom, napade, gubitak pamćenja, promene u ponašanju, slabost, ukočenost i gubitak svesti.

Lekari ove Brazilke veruju da je alergična na papričicu, te da je upravo alergija dovela do otoka mozga, premda edem može da bude i posledica moždanog udara, tumora, aneurizme, infekcija ili traumatskih povreda mozga.

Nije jasna konačna sudbina mlade Tais - u poslednjoj objavi na njenom Instagramu njena majka je objavila da joj je ćerka otpuštena sa intezivne nege, te da se polako oporavlja. S druge strane, neki lokalni mediji preneli su vest da je na kraju preminula.

Na Taisinom profilu objavljeno je i niz fotografija i snimaka na kojima se vidi u koliko je strašnoj meri ovaj incident uticao na nju - neverovatno je smršala, bila je u nesnosnim bolovima i njeni pokreti, te gestikulacija bili su vidno izmenjeni.

(Kurir.rs/Blic žena)

Bonus video:

03:17

DA LI STE ČULI ZA SPINALNU MIŠIĆNU ATROFIJU? Jovović pojašnjava šta znači genska terpaij za bolest koja se smatrala neizlečivom

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track