DANIJELA HTELA DA POMOGNE MAJCI U BORBI ZA ŽIVOT, ALI USLEDIO HLADAN TUŠ: Saznala strašnu stvar o svom zdravlju i PAKAO je počeo
Foto: TikTok/gidanielli

život piše drame!

DANIJELA HTELA DA POMOGNE MAJCI U BORBI ZA ŽIVOT, ALI USLEDIO HLADAN TUŠ: Saznala strašnu stvar o svom zdravlju i PAKAO je počeo

Život -

Mislila je da bude donor matičnih ćelija, ali je na kraju i ona morala na isti zahvat

Kristin Draper, 59-godišnja stjuardesa iz Merilenda je početkom 2021. dobila najgoru moguću vest koju niko ne želi da čuje - ima kancer.

Kako je ona to otkrila? Tako što je otišla na rutinski pregled koji joj je otkrio nizak broj trombocita pa ju je lekar poslao na biopsiju koštane srži. Nažalost, nalaz nije bio dobar jer je ustanovljeno da ima mijelofibrozu, jako redak i maligni rak krvi.

Kristin Draper, Danijela Draper
foto: TikTok/gidanielli

Ipak, nije sve bilo izgubljeno. Njoj je mogla da pomogne transplatacija matičnih ćelija pa se kao donor odmah prijavila njena ćerka Danijela (26) uprkos tome što ne voli bolnice.

Posle uobičajenog pregleda koji bi ustanovio da je ona prava osoba za pomoć, Danijeli su rekli da ima veliki tumor na grudima. U pitanju je bio Hočkins limfom u prvoj fazi.

Kristin Draper, Danijela Draper
foto: TikTok/gidanielli

- Ceo Božić 2021. godine nam je prošao u užasnom raspoloženju, ali na neki način smo spasile jedna drugoj život - rekla je Danijela prenosi "News week".

Danijela je imala sve razloge za sreću pošto je uoči saznanja strašnih vesti dobila posao iz snova i preselila se u novi stan sa dečkom, a onda je sve krenulo nizbrdo.

- Kada sam rešila da idem na analize i otkrijem da li sam odgovarajući donor, bila sam sasvim zdrava. Nisam ni imala odabranog lekara jer gotovo nikad nisam ni bila bolesna. Svi rezultati su bili dobri sve do rendgenskog snimka grudnog koša. Tada su mi rekli da imam veliki tumor blizu srca. To je bio najgori trenutak u mom životu.

Iako je odmah htela da javi mami, nije to učinila jer je bila na letu, ali kada su se kasnije čule, slagala je da je sve dobro prošlo. Tek kada se vratila sa putovanja, posetila ju je i rekla da ne može da bude donor zbog tumora.

Kristin Draper, Danijela Draper
foto: TikTok/gidanielli

- Bila sam prvi put uplašena za svoj život. Tražila sam podršku na sve strane, čitala sam o tome, družila se sa prijateljima i izlazila jer nije u redu da budem tužna i u depresiji - iskreno je rekla Danijela.

Tada su obe shvatile da su stvorene da se zajedno bore.

Danijela je počela hemoterapiju u januaru 2022, tri dana pre nego što je počela da radi na novom poslu. Mesec dana kasnije, u februaru, Kristin je dobila transplantaciju matičnih ćelija. Njena sestra je bila donor.

Kristin Draper, Danijela Draper
foto: TikTok/gidanielli

- Posećivala sam mamu u bolnici tokom oporavka dok sam dobijala hemoterapiju svakog drugog petka. Ne postoje reči koje bi opisale mentalne, fizičke i duhovne posledice raka i hemoterapije koje utiču na sve aspekte ljudskog života - rekla je Danijela.

Posle osam ciklusa hemoterapije, tumor u Danijelinim grudima je nestao i smatralo se da je u potpunoj remisiji. U međuvremenu, Kristin se značajno oporavljala. Majka i ćerka uživale su u zabavnom letu sa porodicom i prijateljima i osećale su da se život vraća u normalu. Nažalost, Danijeli se tumor vratio u novembru 2022. godine.

Kristin Draper, Danijela Draper
foto: TikTok/gidanielli

- Znala sam da ako neko može da se bori protiv ovoga, to sam ja - borbeno kaže Danijela.

Kao i njenoj majci, Danijeli je bila potrebna transplantacija matičnih ćelija - a brat je bio taj koji je sad njoj bio donor.

- Dao mi je najveći poklon koji osoba može dati, novi imuni sistem - rekla je ona.

U julu ove godine, Danijela je dobila vest da je transplantacija uspela. Prvo sam rekla mami i obe smo plakale.

I Kristin i Danijela su sada izlečene, ali će nastaviti da u budućnosti idu redovno na preglede.

(Kurir.rs/Telegraf.rs)

Bonus video:

00:33

NEPRIMERENO SAM MORAO DA UPOZORIM NASILNIKE KAKO BI SE SMIRLI! Glumac otvorio dušu: Ta grupa se preselila iz Beograda

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track