NATAŠA IZGLEDALA KAO DA JE TRUDNA, A ONDA SAZNALA JEZIVU ISTINU! Lekar joj otkrio strašnu dijagnozu: "Nisam mu verovala..."
Foto: Profimedia

foto

NATAŠA IZGLEDALA KAO DA JE TRUDNA, A ONDA SAZNALA JEZIVU ISTINU! Lekar joj otkrio strašnu dijagnozu: "Nisam mu verovala..."

Život -

Finansijerki Nataši Inman (33) iz engleskog grada Lidsa dijagnostikovan je rak nakon što je lekar opšte prakse kod kojeg je išla na pregled naišao na tumor prilikom uzimanja brisa grlića materice, piše Dejli mejl.

Inman pre odlaska na pregled nije osetila nikakve simptome bolesti. Jedino na šta se žalila je nadimanje. Prilikom dodatnih pregleda koje je obavila nakon otkrića kod lekara opšte prakse, utvrđeno je da ima četiri kancerogene ciste na jajnicima.

Nataša Inman
foto: Jam Press / Jam Press / Profimedia

Ukupna veličina ciste bila je 40 centimetara. Bili su veliki kao fetus od 30 nedelja.

- Kada mi je doktor rekao dijagnozu, bila sam u šoku i nisam mu verovala - rekao je Inman u maju ove godine.

- Kada pogledam unazad, tri meseca sam se mučila u teretani, posebno sa vežbama koje su uključivale ležanje na stomaku. Pa opet, nisam mislila da je to nešto ozbiljno. Mislila sam da sam samo naduvena - dodala je 33-godišnja finansijerka.

Nakon što su pronađene, ciste su uklonjene carskim rezom. Skeniranje napravljeno nakon uklanjanja pokazalo je da su kancerogeni.

- Najviše sam se plašila hemoterapije i gubitka kose.

Nataša Inman
foto: Jam Press Vid/Natasha Inman / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

- Ceo život sam imala dugu, zdravu kosu i pomisao da mi je oduzmu uplašila me je - rekla je Inman.

Njoj je 4. maja dijagnostikovan prvi stadijum raka zametnih ćelija, što znači da se nije proširio na jajovode i matericu. Tada je takođe utvrđeno da rak raste prilično brzo.

Dejli mejl navodi da je reč o retkom obliku raka i da uglavnom obolevaju žene mlađe od 35 godina. Simptomi bolesti su bolovi u stomaku, nadimanje i nepravilan menstrualni ciklus. Tumori se uklanjaju hirurški. Većina nije kancerogena, a ako se pokaže da je maligna, onda se pacijent može poslati na hemoterapiju.

Pre nego što je krenula na operaciju, Inman je zamrznula neke od njenih jajnih ćelija kako bi mogla da zatrudni u slučaju da joj hemoterapija smanji plodnost.

Nataša Inman
foto: Jam Press Vid/Natasha Inman / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

- Oduvek sam sanjala decu. Činjenicu da možda neću moći da ih imam bilo mi je teško da prihvatim kao i dijagnozu. Pokušavam da ostanem pozitivna i nadam se da ću moći da imam porodicu, bilo kroz zamrznuta jaja ili prirodno koristeći jedan jajnik - rekala je Inman.

Finansijerka je započeo hemoterapiju krajem maja. Prema prvim procenama, prvi ciklus terapije trebalo je da završi u avgustu ove godine. Inman je rekla da je nakon prva dva ciklusa ošišala kosu i počela da nosi periku.

- Osim toga, otkrila sam ko su mi pravi prijatelji. Terapija je dosta teška, i psihički i fizički, ali sam srećna što sam rano dobila dijagnozu i što ću imati priliku da se izlečim i oporavim – zaključio je Inman.

(Kurir.rs/Jutarnji.hr)

Bonus video:

01:12

TO JE TIHA BOLEST, UVIDI SE TEK NAKON SMRTI Kardiolog o hipertenziji: Često nema simptoma, a prvi znaci su OBIČAN UMOR!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track