MARIJA JE POJELA SALATU I SAZNALA DA IMA SMRTONOSNU BOLEST: Osetila je JEDAN SIMPTOM koji je doktor odbacio a onda je počela BORBA
Foto: Instagram/mariamenounos

NIJE ODUSTALA

MARIJA JE POJELA SALATU I SAZNALA DA IMA SMRTONOSNU BOLEST: Osetila je JEDAN SIMPTOM koji je doktor odbacio a onda je počela BORBA

Život -

Voditeljka, glumica i sportiskinja Marija Menunos (45) otkrila je kako je izgledao simptom koji se pojavio nakon što je pojela salatu, a koji je bio signal jednog od najsmrtonosnijeg oblika raka.

Marija je otišla kod lekara nakon bola u stomaku koji je osetila 2022. godine. Bol se javio nakon što je pojela salatu, a koja je sadržala takozvanu "farro" pšenicu, koju mnogi smatraju "majkom svih pšenica". U pitanju je namirnica koja se koristi za salate, kaše za doručak ili kao dodatak povrću. Inače je poznata kao zdravo puno zrno i puna je vlakana, gvožđa i proteina.

Sve se odigralo tokom leta prošle godine. Marija je osetila nadimanje i bol, a imala je utisak "da će eksplodirati iznutra". Lekari su u početku odbacili njene simptome, zbog čega je odlučila da se obrati lekarima u drugoj bolnici. Tamo je poslata na skener, a rezultati su pokazali da boluje od raka pankreasa, a u trenutku otkrivanja bolest je bila u drugoj fazi.

"Mislila sam da je problem u salati. Bila sam sigurna da moram da postanem netolerantna na gluten i da moj stomak nije ovo dobro podnosio", rekla je voditeljka koja bolest nije otkrila tako lako. Prethodno je uradila endoskopiju i kolonoskopiju, a potom i skener. Svi rezultati bili su dobri i ništa nije ukazivalo na zdravstveni problem. Lekari su njen pankreas opisali kao "neupadljiv".

Ipak, simptomi su i dalje bili tu. Marija je imala dijareju, a bolovi su u novembru 2022. postali nepodnošljivi. Zbog toga je u januaru otišla kod lekara i tražila skener celog tela. Tada je dobila dijagnozu, a doktori su rekli da su prethodni pregledi propustili rezultat jer "nisu bili jasni kao skener celog tela".

Hitno je prebačena na operaciju i u februaru 2023. godine, tumor je hirurški uklonjen, zajedno sa delom pankreasa i delom slezine i 17 limfnih čvorova. Rak se nije proširio u njenom telu i nije joj bilo potrebno dalje lečenje. Marija se sada oseća dobro, ali nastavlja da pazi na simptome. Odlučila je da beleži sva zabrinjavajuća osećanja u knjigu kako bi mogla da prati promene.

Kada je na Instagramu objavila jednu fotografiju u bikiniju, osvrnula se na ožiljke od operacije. "Razmišljam o operaciji koju sam imala ranije ove godine i zahvalna sam na snazi kojom me je Bog blagoslovio da prođem kroz ovo i naravno, svim divnim ljudima koje je poslao da meni pomognu! Sada gledam ožiljke koje pažljivo štitim od sunca i smejem se", napisala je lepa voditeljka i dodala da je njena ćerka "njen najbolji lek".

"Želim da budem naučena da je najvažnija stvar u njenom životu da bude zdrava, a onda može da postigne i radi sve što želi. Mislim da će moje sledeće poglavlje života biti najzdravije jer sam bila primorana da zaista preispitam svoje zdravlje na tako dubok način. To je promenilo tok svega", rekla je Marija.

(Kurir.rs/ Daily Mail)

Bonus video:

03:01

UROŠU SE ŽIVOT PROMENIO U TRENUTKU: Dve godine ima RAK PANKREASA bez ijednog simptoma, mora da se izleči jer čeka da postane OTAC

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track