MESECIMA IMAO NESNOSNE GLAVOBOLJE, POČEO JE DA GUBI VID: Lekari se šokirali kad su pronašli uzrok "Otkud ovo ovde?!"
Foto: Shutterstock

NEVEROVATNA PRIČA

MESECIMA IMAO NESNOSNE GLAVOBOLJE, POČEO JE DA GUBI VID: Lekari se šokirali kad su pronašli uzrok "Otkud ovo ovde?!"

Život -

Nakon što je pet meseci patio od jakih glavobolja, curenja nosa i gubitka vida, jedan muškarac iz Vijetnama hitno je prevezen u bolnicu. Lekari su tamo 35-godišnjeg čoveka pitali zna li šta bi moglo da uzrokuje njegove simptome, ali on nije imao pojma o čemu je reč.

Osoblje bolnice u gradu Dong Hoi napravilo je CT njegove glave i otkrilo bizaran problem. Otkrili su da muškarac pati od tenzijskog pneumocefalusa, neobičnog, ali po život opasnog neurohirurškog urgentnog stanja, uzrokovanog traumom glave, ali medicinski veštaci su na pregledu naišli i na slomljene štapiće za jelo koji su se pacijentu kroz nos zabili u lobanju.

Metro piše da je njegova porodica rekla da su se štapići verovatno probili kroz njegov nos tokom jedne tuče u kojoj je učestvovao pre pet meseci.

Tada je bio povređen i prebačen u bolnicu, ali štapiće tada niko nije pronašao, a nisu prijavljene ni nikakve abnormalnosti s njegovim nosem.

Pacijent je sada ostao zbunjen kada su lekari pronašli štapiće za jelo. Rekao je da se ne seća šta se tačno događalo u toj tuči, ali misli da mu nešto jeste bilo ubodeno u lice.

Sada zna da mu je neko zabio štapiće za jelo u nos nakon te tuče.

Lekari su štapiće uklonili endoskopskom operacijom. Pacijent je sada stabilno, ali ostaje u bolnici kako bi se oporavio.

Dr Ngujen Van Man, upravnik odeljenja za neurohirurgiju, rekao je da se radi o vrlo retkom slučaju.

(Kurir.rs/ Metro/ Jutarnji.hr)

Bonus video:

01:25

PRETERIVALI STE SA PIĆEM I JELOM? Tromi ste i iscrpljeni, nije vam ni do čega, poslušajte SAVETE nutricioniste! (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track