"PRODALI SMO SVOJA 2 STANA ZBOG KRSTARENJA NA KOJE NIKAD NISMO OTIŠLI" Bračni par doživeo EPSKU PREVARU, a evo kako su nasamareni
Foto: Printscreen/Facebook, Shutterstock

skandal

"PRODALI SMO SVOJA 2 STANA ZBOG KRSTARENJA NA KOJE NIKAD NISMO OTIŠLI" Bračni par doživeo EPSKU PREVARU, a evo kako su nasamareni

Život -

Kara i Džo Jusef iz Ohaja su prodali svoja dva stana i većinu svojih stvari da bi krenuli na trogodišnje putovanje oko sveta. Međutim, par je sada ostavljen u nezgodnoj situaciji nakon što je njihovo putovanje otkazano u poslednjem trenutku.

Kada su saznali za putovanje "Mirai Cruises: Life at sea", Kara i Džo su bili odmah uzbuđeni i odlučili su da ostave svoj stari život iza sebe. Planirano je da krenu na svoje putovanje 1. novembra i provedu neverovatnih 1.095 dana na moru, dok je krstarenje trebalo da se zaustavi u 382 luke širom sveta, što se čini kao san svakog fanatika putovanja.

"Prodali smo sve što smo imali"

Ali par je dobio vest da putovanje neće biti održano samo nekoliko dana pre nego što su krenuli.

- Nastavili su da nas obmanjuju, terajući nas da se nadamo do poslednjeg trenutka, samo nekoliko dana pre nego što je trebalo da krenemo. Prodali smo sve što imamo da ostvarimo ovaj san. Osećamo se potpuno poraženo - rekla je Kara za "Njujork tajms".

Početna ideja za krstarenje potekla je od preduzetnika Mikaela Petersona u junu 2022. godine, koji je blisko sarađivao sa vlasnikom "Mirai" Vedatom Ugurluom koji je preporučio brod pod nazivom "MC Gemini" – brod koji ima 400 kabina i može da primi oko 1.000 putnika.

Kabine su se kretale od razumnijih 90.000 dolara do neverovatnih 975.000 dolara za luksuzan apartman.

Stotine ljudi počelo je da pokazuje interesovanje i počelo je da rezerviše rezervacije. Ali brzo su se počele javljati zabrinutosti oko količine goriva koja je potrebna da stigne do svake destinacije. Otprilike u to vreme, posao je takođe počeo da ima problema sa "obradom transakcija kreditnim karticama".

"Obećavali su Sunce i Mesec"

Tada je Mikael odlučio da prekine veze sa "Mirei", što je dodatno zabrinulo par koji je već stavio hiljade dolara kao depozit.

Sara Jusef
foto: Printscreen Facebook

Kara je priznala da su ona i njen suprug bili nervozni, ali su učestvovali u nizu vebinara sa drugim putnicima i Kendrom Holms, potpredsednicom za strategiju poslovnog razvoja kompanije "Mirai", što ih je uverilo da sve ide po planu.

- Kendra je bila veoma ubedljiva i posvećena. Bila je veoma realna, dok nam je Mikael obećao sunce i mesec - rekla je Kara.

"Nažalost, morali smo otkažemo"

U junu, kompanija je tvrdila da postoji "neviđena potražnja" i planirala je nabavku znatno većeg broda (627 kabina) da primi sve zainteresovane putnike. Međutim, prema "Njujork tajmsu" investitori su korišćeni za finansiranje većeg broda.

Zatim, ranije ovog meseca, vlasnik "Mirai" Vedat Ugurlu potvrdio je da je krstarenje otkazano zbog nedostatka sredstava i kamata.

- Pokušali smo sve da nađemo rešenje, ali na kraju dana nismo mogli da dobijemo investitore i nismo mogli da prodamo dovoljno kabina - rekao je on.

Par je 28. decembra tvrdio da još uvek nisu dobili povraćaj novca i da su odsedali u hotelu u Istanbulu koji je platila kompanija za krstarenje.

- Uskoro bismo mogli da budemo beskućnici - priznala je Kara.

(Kurir.rs/Blic/T.B.)

Bonus video:

02:52

PONOVO STARTUJU BRODSKE TURE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track