PEŠAČILI PO PUSTINJI 63 DANA, JEDNA DEVOJKA JE TAKO UMRLA: Ozloglašeni kamp za nestašne tinejdžere od koga se svima OKREĆE ŽELUDAC
Foto: Printscreen YouTube

GLEDAOCI ZGROŽENI

PEŠAČILI PO PUSTINJI 63 DANA, JEDNA DEVOJKA JE TAKO UMRLA: Ozloglašeni kamp za nestašne tinejdžere od koga se svima OKREĆE ŽELUDAC

Život -

Korisnici društvenih mreža šokirani su i zgroženi tretmanom koji su tinejdžeri proživeli u kampu iz noćne more. Naime, mnoga deca u SAD tokom letnjih praznika idu u kampove u kojima stiču dragocena iskustva, ali ne i ona koja su išla u terapijski kamp u divljini u saveznoj državi Juti.

Netflix je objavio novi dokumentarac "Hell Camp: Teen Nightmare". Osnovala ga je Fondacija Challenger 1980-ih, a vodio ga je bivši časnik vojnih specijalnih snaga Stiv Kartisano.

"Program bi, uz pristanak roditelja, iznenadio tinejdžere koji se loše ponašaju u svojim domovima u gluvo doba noći, te bi ih odveo u kamp u divljini u Južnoj Juti", navodi se u opisu dokumentarca.

Kada bi tinejdžeri stigli u kamp, tamo bi morali da pešače po pustinji 63 dana. Cilj je bio da se popravi njihovo loše ponašanje.

Korisnici društvenih mreža ostali su zapanjeni, te se čude kako su roditelji uopšte mogli da pristanu da im deca budu izložena takvom zlostavljanju, čak i ako su se loše ponašala.

"Gledam 'Hell Camp: Teen Nightmare' i zapravo mi se okreće želudac jer su ti ljudi toliko ponosni na zlostavljanje te dece", napisao je jedan korisnik.

"U šoku sam što je toliko roditelja verovalo da će zlostavljanje popraviti ponašanje njihove dece", komentarisao je drugi.

"Ovo je gore od noćne more", tvrdi treći.

"Ne mogu da zamislim da pošaljem dete u pustinju i da ga tamo stranci zlostavljaju. Je li neko istraživao gde će ta deca ići i šta će se događati? Dete je umrlo", istakao je četvrti, referišući se na smrt 16-godišnje Kristin Čejs iz Floride, koja je bila upisana u kamp 1990. Umrla je samo tri dana nakon početka programa, nakon što je kolabirala tokom njihovog pešačenja u pustinji.

Kartisano se pojavio u dokumentarcu, a umro je 2019. od srčanog udara, nakon što mu je dijagnostikovan rak debelog creva.

(Kurir.rs/ Index.hr/ L. S)

Bonus video:

19:24

Pogledajte dokumentarac o seriji Porodica KURIR TELEVIZIJE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track