"SPRDALI SU MOJU ROZE, BARBI ODEĆU NA SUDU, A ONDA SAM IH POBEDILA!" Prava PRAVNA PLAVUŠA je opaka advokatica i inspiriše MILIONE
Foto: Printscreen/TikTok

kakva carica!

"SPRDALI SU MOJU ROZE, BARBI ODEĆU NA SUDU, A ONDA SAM IH POBEDILA!" Prava PRAVNA PLAVUŠA je opaka advokatica i inspiriše MILIONE

Život -

Muški šefovi su rekli Ketlin Martinez da bi trebalo da se oblači „konzervativnije“ i da im skuva kafu, a ona sada inspiriše milione žena na TikToku svojim duhovitim i osnažujućim video snimcima

Advokat Ketlin Martinez ima dugu plavu kosu i voli ružičaste haljine - bilo šta ružičasto, zaista, što svetlije to bolje. Ali iako je pametna, nije uvek bila poštovana od strane muških kolega - baš kao i El Vuds, lik koji je glumila Riz Viderspun u legendarnom filmu "Pravna plavuša".

Ketlin Martinez
foto: Printscreen/TikTok

Sada, Martinez je postala viralna na TikToku. Jedan video, u kojem ona pokazuje kakav je dan u životu "El Vuds u stvarnom životu", dobio je preko 4,5 miliona pregleda. U snimku, ona vodi svoje pratioce kroz dan u kancelariji (koja je, prikladno, ružičasta) i kao udata majka dva dečaka.

Drugi veoma popularni video snimci uključuju priče o kritikama bivših šefova, kao i kolega koji imaju problem sa njenom fantastičnom garderobom.

„Čula sam da državni tužilac sprda moju 'barbi' odeću prošle nedelje na sudu," piše u tekstu uz jedan viralni snimak.

"Tako sam se pobrinula da nosim najsjajnije moguće odelo kada sam ga pobedila danas."

Ketlin Martinez
foto: Printscreen/TikTok

Ona je pronašla srodnu dušu u El Vuds kada se film pojavio 2001.

„Imala sam možda 10, 12 godina“, rekla je Ketlin, koja sada ima 31 godinu.

„Volim taj film, i uvek sam volela roze, kao i modu. Odmalena sam znala da želim da budem izuzetna“, kaže advokatica iz Dalasa, koja je počela da se oblači u roze kao reakcija na muške advokate koji su joj rekli da treba da se oblači „konzervativno“.

„Želela sam da uradim nešto što je imalo uticaja na ovaj svet i moju zajednicu“, dodaje Ketlin, koja sada ima 30 ružičastih odela.

„Volela sam što je El Vuds mogla da prigrli oboje i što ne moram da odrastem da bih se uklopila u neku vrstu stereotipa.

Njeni TikTok video snimci su duhoviti, otvoreni i potpuno smešni. Jedna, o njenom prvom advokatskom poslu, opisuje kako ju je šef otpustio nakon što je odbila da mu skuva kafu.

Ali nakon što je osnovala sopstvenu advokatsku kancelariju, rekla je da je aplicirao za posao kod nje. „Rekla sam mu da nam treba pomoć u pravljenju kafe devojkama“, kaže ona u TikToku, koji je pregledan preko 2 miliona puta.

Martinezova, koja je osnovala sopstvenu advokatsku firmu za imigraciono pravo 2020. godine, kaže da je njeno putovanje počelo u njenoj matičnoj državi Oregon.

Njena mama, direktorka zdravstvene zaštite, uvek je bila uzor. Tokom koledža na Mount St. Mary's u Los Anđelesu, Martinez nije bila sigurna u kom životnom pravcu želi da ide.

Zatim, njen savetnik na koledžu, koji je slučajno bio lažni trener za suđenje, predložio joj je da proba ovu aktivnost.

„Zaljubila sam se u takmičarski aspekt, učenje je učinilo malo zabavnijim. I to je definitivno bilo nešto u čemu sam bila dobra."

Zakon je, shvatila je, za nju. Nakon fakulteta prava na Pravnoj školi Tomas Džeferson u San Dijegu, njen prvi posao bio je u naftnoj kompaniji u San Antoniju.

„Konkretno sam radila za menadžera koji je pet puta polagao pravosudni ispit, a kada sam ga ja položila, nije mogao da veruje“, kaže ona, govoreći o bivšem šefu kojeg je prozvala na TikToku. "Bukvalno mi je rekao, bio je kao, 'Ne verujem da si prošla'."

Pre osedam godina Martinez, čije je devojačko prezime O'Haloren, upoznala je svog muža Alehandra, mašinskog inženjera za Tojotu, koji je u SAD došao sa iz Meksika kada je imao 10 godina.

Njegovo lično putovanje je prvo inspirisalo Ketlin da se zainteresuje za zakon o imigraciji. Nakon što su se venčali pre pet godina, par se preselio u Portland, Oregon, gde su dobili prvog od svoja dva sina, Džulijana, koji sada ima tri godine. Njihov najmlađi, Adrijan, sada ima godinu dana.

Kada se par preselio u Dalas 2020. godine, ona je pokrenula sopstvenu firmu, koja je virtuelna, a prvenstveno se sastoji od žena koje su imigrantkinje sa sopstvenim porodicama.

Martinez je otkrila da prihvatanje njene ljubavi prema modi i ružičastom svemu - čak i veb stranica kompanije je veoma ružičasta - osnažuje ne samo nju, već i žene koje žele da rade za nju.

„Od kada sam počela da objavljujem sadržaj moje firme i nas u ružičastom, nisam očekivala masovnu viralnu reakciju drugih pravnih profesionalaca, kao ni profesionalaca uopšte“, rekla je Martinez.

„Imali smo više oko 3.000 žena koje su tražile da rade za nas jer se osećaju kao da se ne uklapaju nigde drugde. Osećaju se degradirano kao da nisu dovoljno pametne“, kaže ona.

„Tako sam se osećala radeći za muške advokate zbog kojih sam se osećala kao da nisam dovoljno dobra ili da nisam dovoljno pametan, ili da moram da budem lepa ili pametna, ženstvena ili pametan,a kao da ne možete biti oboje. Ludilo. Ne mogu da verujem da još uvek vodimo ove razgovore"

Alehandro pomaže u kancelariji u IT-ju i prevodi za klijente koji govore španski.

„I njega su ljudi upoznali na TikToku“, kaže Martinez, „ i apsolutno ga vole. Naravno, obožavaci vole i nju.

„Želim samo svog advokata u ružičastom – nastavite da kidate i osvajajte!“ napisao je jedan komentator kao odgovor na modni post. „Ova energija govori direktno mojoj duši!!“, napisao je drugi.

„Inspirisana da nosim svoje boje na sastancima odbora umesto dosadnog, crnog odela!“

Za Ketlin, prihvatanje njene individualnosti je osnaživalo.

„Nisam bila samouverena celog života, ali kada sam postala advokat i počela sopstvenu praksu, počela sam da se više zabavljam baveći se advokaturom“, kaže ona. Mislim da možete to zaključiti gledajući moj TikTok, da se dobro zabavljam.

Nedavno je priredila žurku na temu pravne plavuše za svoje zaposlene, zajedno sa planerom događaja, cvećarom i naravno, potpuno roze prilagođenim jelovnicima na temu Barbi.

„Mislim da im se sviđa što nije dosadno i što se mi toliko zabavljamo u našoj firmi“, kaže Martinez.

„Ponašaću se dobro prema zaposlenima, onako kako mene nikad nisu tretirali, jer želim da uživaju u radu sa mnom.

I, kako ona izjavljuje u TikTok snimku sa žurke: "Zašto da ne?"

(Kurir.rs/People/T.J.)

Bonus video:

01:30

OVAKO ĆETE IMATI VEĆA PRIMANJA I LIČNU SLOBODU Ekonomista otkrio PRAVILA za privatan biznis: Prvo, radićete duže od 8 sati

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track