Aktivirajte mišiće

Serija vežbi fitnes instruktora Milana Lazovića

Aktivirajte mišiće

Život -
Dugotrajno sedenje vremenom uzima danak, stoga počnite da vežbate pre nego što se pogrbite i dobijete bolove

Većina nas tokom radnog vremena uglavnom sedi. Takav nam je posao. Kao da nam to nije dovoljno, kada dođemo kući - isto kao i na poslu - sedimo ispred kompjutera, ležimo, gledamo TV.Sad već niko ne treba da nam kaže koliko je to loše, jer i sami znamo. Ali ako nastavimo tako, trpeće celo telo, a prvi mišići. Jer ako ih na vreme ne aktiviramo, imaćemo loš stav, držanje, a mogu da se jave i razni bolovi.Fitnes instruktor Milan Lazović kaže za Dr Kurir da dugotrajno sedenje može da izazove ukočenost, pogrbljenost i nespretnost.- Ko ima te simptome, krajnje je vreme da počne s treningom. U ovom broju pokazaćemo vam tri nove vežbe. Za neke od njih trebaće vam i elastična traka. S obzirom na to da spadaju u red težih vežbi, ne bi trebalo da ih radite duže od 30 sekundi - objašnjava Lazović.Prema njegovim rečima, trening utiče na više telesnih faktora.- Elastičnom trakom postižemo maksimalnu kontrakciju mišića. To daje dobru podlogu za dalje, intenzivnije i jače treniranje - kaže Lazović i dodaje da predloženo vežbanje ne bi trebalo da traje duže od od nekoliko minuta.A Lateralno rame na jednoj nozi

Elastičnu traku uhvatite za krajeve i zgazite jednom nogom. Drugu savijte u kolenu tako da ne dodiruje pod. U prvom pokretu ispravite ruke u nivou ramena, a potom ih raširite. Vežbu ponoviti deset puta, a zatim zamenite položaj nogu.

B Biceps s naginjanjem unazad

Nagazite traku i rukama je povucite ka ramenima kao što je to prikazano na slici. Zadržite se u tom položaju oko 30 sekundi.

C Žablji sklekovi

Vežba počinje kao i svaki drugi sklek, a razlikuje se u podizanju (pogledaj sliku). Vežbu ponoviti deset puta ili manje - ako vam je teška.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track