Izvor zdravlja je u našem umu

Psiha i telo su povezani, ali možda još nismo svesni toga koliko mnogo utiču jedno na drugo

Izvor zdravlja je u našem umu

Život -
Energetski psiholog Jasmina Kovačev za Dr Kurir otkriva da pročišćavanje negativnih misli doprinosi boljem zdravstvenom stanju i da je holivudska glumica Anđelina Džoli imala drugo rešenje za svoj problem umesto podvrgavanja totalnoj mastektomiji

Totalna mastektomija koju je uradila poznata američka glumica Anđelina Džoli izazvala je diskusije širom sveta na temu da li je takav drastičan zahvat zaista bio neophodan ili je postojala alternativa da holivudska diva predupredi genetsku sklonost da oboli od raka dojke. Pojavile su se mnoge teorije, ali i objašnjenja velikih svetskih stručnjaka, koji tvrde da je zaista postojao drugi način. Jedno od mišljenja je i da je Anđelina možda mogla da reši problem koristeći um.Pristalice toga smatraju da snaga uma omogućava ljudima da pročiste negativne misli i tako doprinesu kompletnom boljem zdravstvenom stanju. Kako to funkcioniše, za Dr Kurir govori energetski psiholog, EFT praktičar i trener i master trener META-Zdravlja Jasmina Kovačev.- Čak i konzervativna američka medicinska asocijacija slaže se da je 85 odsto zdravstvenih problema inicijalno krenulo na emocionalnom nivou, a svi smo svesni toga da pozitivan pogled na život, smeh i sreća svakako dobro utiču na zdravlje. Ipak, jasno je i da tako nešto nije lako ostvariti. Optimistične ljude danas je sve teže naći, a i oni koji to jesu, ne žele da se tom karakteristikom izdvajaju od drugih. Svako treba da zna da je naš organizam veoma inteligentan, da ima svoju biološku logiku i da sve radi po vrlo specifičnom programu. Nijedan zdravstveni problem ne nastaje bez razloga. Rekla bih da je za Anđelinu, na primer, bilo neophodno da ukloni svoje emocije iz perioda kad je gledala majku koja je dugo patila od raka. Ako bi to iskombinovala s razumevanjem veze emocija, uverenja, tkiva i organa, ne bi donosila takve odluke, već bi radila na sebi i svojim slabostima - objasnila je Jasmina.Prema njenim rečima, najvažnije je u teškim trenucima izaći iz pozicije „jadan ja“. U suprotnom, ostajemo večite žrtve, kojima je uvek neko drugi kriv.- Potrebno je preuzeti odgovornost za sebe i uvek tražiti rešenje s ubeđenjem da ono postoji. Treba da budemo zahvalni na onome što imamo, a ne nezahvalni za ono što nemamo. Ažurirajmo svoja zastarela uverenja, posebno ona vezana za zdravlje i obradimo svoje okidače stresa. Svi mi imamo predispozicije koje nikad ne moraju da budu manifestovane. Ono što ih aktivira je naša percepcija spoljašnjih uticaja. Na nama je da saznamo koje su naše slabosti i podržimo telo u tom segmentu - istakla je sagovornica Dr Kurira i dodala da danas postoje načini da se efikasno uklone emocionalni udari, koji nastaju usled naše percepcije, a izazivaju različite zdravstvene probleme.Ljudi zasad nisu svesni koliko su zapravo u stanju da pomognu sami sebi.- Više su toga svesni na teoretskom nivou nego na praktičnom. Mali broj njih shvata značaj samoedukacije ne bi li se integrisala znanja i shvatilo šta je stvarna prevencija - naglasila je ona.

Jasmina Kovačev
Jasmina Kovačev

Poseban pristup zdravljuEnergetski psiholog Jasmina Kovačev objasnila je da se metazdravlje bavi oblašću koja može da nam pruži svest o okidačima stresa, emocijama i uverenjima koja pogađaju određena tkiva i organe. Uzima u obzir sve nivoe našeg bića, uključujući i sredinu u kojoj živimo, odnosno uticaje našeg okruženja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track