Domaći lekovi za akne na bradi

Rešite se bubuljica

Domaći lekovi za akne na bradi

Život -
Akne na bradi se veoma često javljaju kod muškaraca i žena. Kako bi ih se rešili, mi vam donosimo nekoliko domaćih tretmana koji će vam u tome pomoći

Akne su čest problem kože koji ne štedi ni muškarce ni žene. Akne na bilo kojem delu lica mogu izgledati odbojno.

Šta uzrokuje akne? Prljavština, bakterije i mrtve ćelije kože dovode do nastajanja akni. Akne na bradi se veoma često javljaju kod muškaraca i žena. Kako bi ih se rešili, mi vam donosimo nekoliko domaćih tretmana koji će vam u tome pomoći.

Parenje

Parenje je jedan od najboljih lekova za akne na bradi. Parenje uklanja prljavštinu, mrtve ćelije kože i bele krvne ćelije koje se pretvaraju u akne, ako se ne leče.

Klinčić

Možete primeniti ovaj začin ili koristite ulje za lečenje akni na bradi. Drugi način je da klinčić skuvate u vodi i pustite da se ohladi. Možete i izgnječiti klinčić i naneti na akne. Ostavite 15-20 minuta, a zatim isperite hladnom vodom.

Operite lice

Pobrinite se da često perete lice. Prljavština i mrtve ćelije kože dovode do nastajanja akni. Dakle, perite lice često, održavajte ga čistim i bez prljavštine.

Med

Masirajte bradu medom. Ostavite 10-15 minuta, a zatim isperite hladnom vodom i mlekom. Med vlaži kožu te je jedan od najboljih domaćih lekova za akne.

Limunov sok

Možete utrljati krišku limuna ili sveže isceđenog soka na akne.

Soda bikarbona

Pomešajte sodu bikarbonu s limunovim sokom i medom. Nanesite je na bradu kako biste se oslobodili akni i mrtvih ćelija kože.

Paradajz

Paradajz pomaže da dobijete blistavu kožu. Masirajte bradu paradajzom da biste se osloboditi akni.

Banana

Ogulite bananu i pomešajte je s jogurtom. Nanesite smesu na lice kako biste se oslobodili akni i drugih kožnih problema kao što su tamne mrlje i osunčan ten.

Pijte puno vode

Kako bi dobili čistu kožu bez akni, morate isterati toksine iz tela. Dakle, pijte puno vode, jer voda ispire štetne toksine i slobodne radikale koji utiču na vašu kožu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track