Živković i Đilas formirali koaliciju iz čiste nužde

Otkrivamo: Kako su se pomirili lider DS i bivši premijer

Živković i Đilas formirali koaliciju iz čiste nužde

Politika -
Mada je ne tako davno Demokratsku stranku nazivao „vanbračnom zajednicom“ Borisa Tadića i Dragana Đilasa, sada je Živković s tim istim Đilasom ušao u „brak iz interesa“, jer drugačije ne bi mogao da pređe cenzus

BEOGRAD - Kad se mora, nije teško.Zoran Živković, predsednik Nove stranke i nekadašnji premijer Srbije, koji je doskoro tvrdio da je izbor između Borisa Tadića i Dragana Đilasa „izbor između dva zla“, pri čemu je bivšeg gradonačelnika Beograda smatrao za bezobzirnijeg i gore rešenje od Tadića, nedavno je upravo sa Đilasom sklopio predizbornu koaliciju. Mada je ne tako davno Demokratsku stranku nazivao „vanbračnom zajednicom“ Borisa Tadića i Dragana Đilasa, sada je s tim istim Đilasom ušao u „brak iz interesa“, jer drugačije ne bi mogao da pređe cenzus, smatraju politički analitičari.Politički analitičar Dragomir Anđelković kaže da su Živković i Đilas praktično primorani da naprave koaliciju, zato što niko drugi s njima neće da sklapa saveze.

- Živković nema šanse da pređe izborni prag, a Đilasu je posle odlaska Tadića i više viđenijih demokrata značajno pao rejting. Zato ne mislim da su njih dvojica promenili mišljenje jedan o drugom, jer mišljenje se ne može promeniti za mesec ili dva, nego su primorani da se kao davljenici hvataju za slamku - kaže Anđelković.Analitičar Dušan Janjić kaže da je Đilas sa Živkovićev formirao koaliciju iz nužde.(M. M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track