HTEO DA SE PARKIRA: Autom se popeo na trotoar i ženu kroz staklo ugurao u izlog!
Foto: Printscreen Heute.at

DANAS SVAKO VOZI

HTEO DA SE PARKIRA: Autom se popeo na trotoar i ženu kroz staklo ugurao u izlog!

Austrija -
Kada je vozač (73) pokušao da krene u rikverc i oslobodi ženu (46) koju je priklještio vozilom uz staklo greškom dodao gas i bukvalno je progurao kroz izlog

BEČ - Muškarac (73) izgubio je kontrolu nad vozilom dok se parkirao i slučajnu prolaznicu (46) autom priklještio uz izlog. Međutim kada je hteo da oslobodi ženu, vozač je ubacio u pogrešnu brzinu i bukvalno je progurao kroz izlog. Samo pukom srećom žena je prošla samo sa lakšim povredama.

Kako piše dnevni list Hojte, nesreća se dogodila juče oko 14 časova, u ulici Niderhofštrase (Niederhofstraße), u 12. bečkoj opštini. Muškarac, koji je vozio iznajmljeni „kar tu go“ autobomil („car2go“ – ova vozila čini veliki broj automobila marke „smart“, koji registrovanim korisnicima stoje na raspolaganju 24 časa na teritoriji celog Beča) se prilikom parkiranja popeo na trotoar i ženu koja je prolazila pribio uz izlog jednog poslovnog prostora. Od siline udara staklo je naprslo.

Staklo srećom popustilo... Foto: Michael Hofstätter
Staklo srećom popustilo... Foto: Michael Hofstätter

Videvši šta je učinio, vozač je pokušao da krene u rikverc i oslobodi ženu zarobljenu između vozila i izloga. Međutim, kako sva „kar tu go“ vozila imaju ugrađene automatske menjače, vozač je u panici umesto u rikverc ponovo ubacio u „prvu“ brzinu i dodao gas.

Tom prilikom nesrećnu ženu je bukvalno kroz staklo ugurao u kancelariju. Srećom, izlog koji je prilikom prvog udara već napukao, popustio je pod novim pritiskom i žena je bukvalno proletela kroz staklo i završila na podu poslovnog prostora.

Prema rečima svedoka ove nesvakidašnje nesreće žena je očigledno imala mnogo sreće i ostala živa prošavši samo sa lakšim povredama!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track