NOVI NAPAD NA IZBEGLICE: U Austriji pokušali da zapale izbeglički centar!
Foto: Printscreen Krone.at/ Thomas Lenger, Pressestelle BFK Baden/Stefan Schneide

BAČENA RAKETA

NOVI NAPAD NA IZBEGLICE: U Austriji pokušali da zapale izbeglički centar!

Austrija -
Vatru oko ograde najvećeg izbegličkog ventra u Trajskirhenu sat vremena gasilo je 60 vatrogasaca

TRAJSKIRHEN - Sinoć (subota, 25. juli) je raketa za vatromet zapalila suvu travu oko žičane ograde najvećeg izbegličkog centra u Austriji, u Trajskirhenu (Traiskirchen) južno od Beča.

S obzirom na inače napetu situaciju u državi po pitanju izbeglica, i demonstracije koje su bile prošlog vikenda pred ovim centrom, a zatim i masovna tuča, i najava protesta u Trajskirhenu, za danas poslepodne, policija sumnja da se radi o novom napadu na azilante.

Svedoci kažu da se, malo pre 20 časova sinoć prvo čuo snažan pucanj, a onda je počeo da se diže dim i širi plamen. Kada su stigli vatrogasci, vatra je već zahvatila suvu travu i grmlje uz ogradu centra. Zbog snažnog vetra pretila je opasnost da se vatra proširi na obližnju štalu sa konjima. U pomoć su stigli i vatrogasci iz nekoliko okolnih mesta, tako da se protiv požara borilo 60 ljudi, sa 20 vozila. Trebalo im je više od jedan sat da požar stave pod kontrolu.

Ukoliko je požar namerno izazvan to bi bio još jedan napad u nizu protekle nedelje u Austriji na izbeglice. Policija je uspela da identifikuje četvoricu mladića, napadača koji su u Bečkom Novom Mestu (Wiener Neustadt) u noći na petak (24. juli) iz vozila u pokretu pucali kuglicama iz softgana na grupu izbeglica, i pritom ozledili šestoro ljudi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track