BACIO POLA PLATE: Mora da plati 450 evra jer je ostavio pivsku flašu na ulici!
Foto: Salzburg.com

AUSTRIJANAC SKUPO PLATIO ALJKAVOST

BACIO POLA PLATE: Mora da plati 450 evra jer je ostavio pivsku flašu na ulici!

Austrija -
Prvu flašu sam ostavio ispred ulaza jedne kuće, a drugu zbog koje sam "popio" kaznu pored ograde jednog parkinga, na kome sam parkirao svoj auto”, kaže Bernard Švab (30)

BRAUNAU - Bernardu Švabu (Bernhard Schwab 30), ocu petoro dece iz donje Austrije iz grada Braunaua, na kućnu adresu stigla je presuda, po kojoj mora da plati novčanu kazu od 450 evra, ili odleži u zatvoru 18 dana, jer je na ulici ostavio praznu pivsku flašu.

“To je skoro polovina mog mesečnog neto primanja i apsolutno je previše. Misliom da nisam napravio toliko težak prekršaja da bih dobio ovako visoku kaznu. Da sam, na primer, vozio auto za 30 kilometara brže od dozvoljene brzine, morao bih da platim kaznu od 50 evra, iako bi u tom slučaju učesnici u saobraćaju bili ugroženi”, ističe Bernhard.

"Zločin" se odigrao 18.aprila ove godine u 17 sati za vreme demonstracija anifašističkog pokreta “Braunau protiv desničara”.

“Bio samo tamo iz čiste radoznalosti kao poslatrač. Policija me je lično legitimisala i fotografisala”, kaže Švab i dodaje da je tog podneva sam popio jednu i po flašu piva.

"Prvu flašu sam ostavio ispred ulaza jedne kuće, a drugu zbog koje sam "popio" kaznu pored ograde jednog parkinga u ulici Lederergase 21 (Lederergasse 21), na kome sam parkirao svoj auto”, ističe ovaj otac petoro dece.

“Flašu nisam ostavio na putu, već sam je stavio pored ograde, misleći da će se neki beskućnik obradovati da dobije za vraćanje flaše devet centa nazad”, naglašava Bernhard.

On je optužen da je prekršio paragraf 79 pravilnika o bacanju smeća, jer je odložio “neopasni otpad” izvan dela predviđenog za to.

“Napravio sam prekršaj , ok, i neka platim kaznu, ali shvatio bih da ona bude i 45 evra, ali platiti desetostruko više, je čist bezobrazluk, i ako treba ići ću u zatvor”, ljutito ističe Bernanrd.

(M. Ć.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track