PROTEST U BEČU: Savetnik se zatvorio u plastičnu kutiju!
Foto: Facebook

SWV upozorava na probleme malih preduzeća

PROTEST U BEČU: Savetnik se zatvorio u plastičnu kutiju!

Austrija -
SWV ovom akcijom pokušava da ukaže na teške uslove rada EPU preduzeća i pokrene ovu temu uoči predstojećih izbora za Privrednu komoru, koji će se održati od 23. - 26. februara 2015. godine

BEČ - Džeronimo Noa Hiršal (Geronimo Noah Hirschal, 33), spakovao se juče u kutiju od pleksiglasa u kojoj će u znak protesta biti do četvrtka.

Džeronimo Noa, savetnik za odnose sa javnošću i portparol Socijaldemokratskog privrednog udruženja u Beču (SWV), na ovaj način želi da skrene pažnu pred predstojeće izbore za Privrednu komoru, na firme sa jednim zaposlenim (Ein Personen Unternehmen, EPU), odnosno, preduzeća u kojima je vlasnik i jedini radnik.

Na kocki stoji natpis Moja komora (#MeineKammer), a postavljena je na uglu ulice Mariahilfer štrase (Mariahilfer Straße) i Muzejskog trga (Museumplatz), u sedmoj bečkoj opštini. Noa Hiršal je inače sin austrijskog glumca i pevača Adija Hiršala (Adi Hirschal).

SWV ovom akcijom pokušava da ukaže ne samo na teške uslove rada EPU preduzeća, ali i da ponovo pokrene ovu temu uoči predstojećih izbora za Privrednu komoru, koji će se održati od 23. - ­26. februara 2015. godine. Iako EPU predstavlja većinu bečkih preduzeća, vlasnici ovih firmi veoma retko izlaze na izbore za Privrednu komoru, te samim tim u njenom parlamentu imaju veoma mali broj predstavnika koji zagovaraju njihove interese.

Predizborna kampanja SWV-a će oficijelno započeti u četvrtak, a tokom njenog otvaranja očekuje se i dolazak gradonačelnika Beča Mihaela Hojpla (Michael Häupl), kao i pokrajinske ministarke za ekonomiju Renate Brauner.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track