Sin 36 puta ubo majku u vrat jer mu nije dala novac za put u Ameriku!

PODIGNUTA OPTUŽNICA ZA BRUTALNO UBISTVO

Sin 36 puta ubo majku u vrat jer mu nije dala novac za put u Ameriku!

Austrija -
Štefan Eduard Vibogen (22) je possle ubistva, do puta u Sjedinjene Američke Države, živeo pored majčinog leša još nedelju dana

ŠTRASHOF - Državno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Štefan Eduard Vibogen (22) (Stefan Eduard Wiebogen (Stefan Eduard Wiebogen) osumnjičenog brutalno ubistvo majke. Sudski proces na kome će biti saopšteni jezivi detalji iz optužnice zakazan je za septembar.

Stefan je živeo sa svojom psihički labilnom majkom Sasbine V. (43) u malom stanu u Štrashof. Stalno je je među njima dolazilo do svađe oko novca, zapostavljanja fakulteta, a onda i zbog Stefanove želje da otputuje u Sjedinjene Američke Države. Sabine je, prema bila izuzetno posesivna majka koja je svog sina držala pod stalnom kontrolom.

Austrijski mediji javljaju da su majka i sin živeli izuzetno povučeno. Oni su retko komunicirali sa komšijama, a ni sa porodicom nisu imali baš prisan odnos. Retko kada im je neko dolazio u posetu, a sa svojom sestrom je premilnula Sabine komunicirala uglavnom telefonskim putem.

Sugob je eskalirao 1. septembra. Posle žestoke svađe oko novca za put, sin je potegao nož i sa 36 uboda u vrat usmrtio nesrećnu ženu. Onda je kao da se ništa nije dogodilo rezervisao željeni let za Ameriku,a do polaska 8. septembra živeo pored leša majke koji je sklonio u orman za veš.

Ovo monstruozno ubistvo bi ostalo prikriveno mnogo duže da Štefan nije slavio rođendan 10. septembra, i tada je njegova tetka zvala da mu čestita. Međutim, uspaničila se nakon što se nekoliko dana za redom niko nije javljao na telefon, pa jepozvala policiju.

Stefan je uhapšen 16. oktobra u jednom hostelu u Portlandu u saveznoj državi Oregon. Ovom propalom studentu prava sada preti doživotni zatvor.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja