Čelik: Tukla nas bratska policija

Čelik: Tukla nas bratska policija

Fudbal -
Čelnici nikšićkog kluba smatraju da je policija u Banjaluci reagovala preterano i obeležila prvi meč kvalifikacija za Ligu Evrope

Meč prvog kola kvalifikacija fudbalske lige Evrope između Borca i nikšićkog Čelika u Banjaluci završen je 2:2, ali su u prvom planu bio okršaj policije i gostujućih navijača.

Zbog nemilih scena koje su se dešavale uoči utakmice saopštenjem za javnost oglasili su se čelnici nikšićkog prvoligaša. Saopštenje prenosimo u celosti:

"Radi šire sportske javnosti dužni smo da iskažemo sledeće. Naši navijači su nakon prelaska granice pa sve do dolaska u Banjaluku u više navrata maltretirani, zaustavljani i na razne načine provocirani, odnosno isprebijani kako se ne bi mogli pojaviti na utakmicu u glavnom gradu Republike Srpske. Više naših simpatizera završilo je u bolnici sa šavovima na glavi i rukama, da ne govorimo o povredama koje su nanešene pendrecima, jer je mali broj onih koji nemaju tragove od "bratske" policije. Više od batina boli što su te iste momke vređali psujući im majku crnogorsku, vlast Crne Gore i tako sve u nedogled. Na samom stadionu domaći navijači vređali su članove naše Uprave, psujući im sve živo, dok je celi stadion skandirao "Šiptari, Šiptari".

Sve smo mogli očekivati ali ovakvo nešto ne, jer ničim nismo izazvali policiju i njihove navijače. Za gore navedeno imamo foto dokaze. Moramo pohvaliti rukovodstvo Borca, koje je učinilo sve da se rukovodstvo i igrači osećaju ugodno, ali izgleda da je nekom mnogo moćnijem bilo u interesu da to pokvari.

Gospodo iz Borca, dođite u Nikšić da vidite kako se kod nas dočekuje - s pažnjom, poštovanjem, toplinom, i bratskom ljubavlju, bez pendreka, ružnih reči i tome slično. Nikšić je grad velikog srca, civilizovanih ljudi, gde je loše vreme iza nas".

Revanš meč između Čelika i Borca igra se u Nikšiću u četvrtak, 12. jula od 17.30.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track