PRONAĐENA VARIKINA NA PRSTIMA I KRV NA LICU: Porodica ubijene pevačice Marjanović platila forenzičare, otkriveni jezivi detalji!
Foto: Privatna Arhiva, Ilustracija

Saznajemo

PRONAĐENA VARIKINA NA PRSTIMA I KRV NA LICU: Porodica ubijene pevačice Marjanović platila forenzičare, otkriveni jezivi detalji!

Crna Hronika -

Nismo zadovoljni brzinom istrage, veoma nas bole brojne laži koje su pisane o njoj, kažu rođaci pevačice Jelene Marjanović Krsmanović

BEOGRAD - Porodica ubijene Jelene Krsmanović Marjanović (33), čiji je leš nađen u aprilu 2016. u Borči, platila je advokata, kao i Centar za forenzička istraživanja iz Novog Sada, kako bi konačno saznali kako i gde je ubijena pevačica, a sve da bi se konačno pronašao ubica.

Naime, tokom istrage se navodno došlo do novih detalja - nađeni su tragovi sasušene krvi na Jeleninom licu, nokti su joj bili isturpijani i premazani varikinom, a ubica je najverovatnije bio na nasipu u Crvenki kod Borče dok je policija tragala za Jelenom.

"Tragovi sasušene krvi na Jeleninom licu nisu mogli da nastanu da je ubijena u kanalu na nasipu. Podatak da je na njenom licu bilo skorele krvi govori puno o mestu i načinu ubistva! Ovaj podatak će uskoro biti otkriven, u ovom trenutku je još preuranjeno da se takvi detalji iznose u javnost", kaže izvor blizak istrazi i dodaje da se nazire rasplet misterioznog ubistva.

Kako Kurir saznaje, Krsmanovići su ovlastili advokata Predraga Savića u nadi da će se sa Jeleninog ubistva skinuti veo tajne.

foto: Ilustracija

Privatna istraga

Prema rečima našeg izvora upućenog u slučaj, Savić je pre nekoliko dana podneo Višem javnom tužilaštvu u Beogradu predlog za obavljanje istražnih radnji, koje mogu dovesti do razrešenja slučaja.

- Angažovani smo kao pravni zastupnici porodice Krsmanović. Analizirali smo predmet sa Centrom za forenzička istraživanja iz Novog Sada i predali ga nadležnom tužilaštvu. U ovoj fazi postupka to je sve što možemo da kažemo, pošto istraga traje - rekao je za Kurir advokat Predrag Savić.

Jedan od članova porodice Krsmanović potvrdio je oni žele da saznaju kako, gde i kada je ubijena njihova rođaka.

- Nakon članka koji je izašao u Kuriru, a u kom je direktor Centra za forenzička istraživanja izneo svoje viđenje ubistva naše Jelene, odlučili smo da stupimo u kontakt s njima. Nismo bili zadovoljni brzinom istrage državnih organa, a pogotovo su nas bolele razne neistine koje su se pisale o našoj Jeci. Za nas su naročito bolne bile laži o njenom navodnom ubici - te čovek sa štapom, pa kamiondžija i da ne nabrajam dalje - rekao je za Kurir član porodice Krsmanović (ime i prezime poznato redakciji).

foto: Ilustracija

Analiza tragova

Naš sagovornik ističe da su u razgovoru s direktorom Centra za forenzička istraživanja Nenadom Šipkom saznali da oni, na osnovu informacija kojima trenutno raspolažu, nisu u mogućnosti da urade potpunu rekonstrukciju ubistva, već delimičnu, ali da se do nekih rezultata sigurno može doći.

- To je nama bilo prihvatljivo i razumno. Smatramo da je istina o ubistvu najvažnija i da je otkrivanje načina kako je ubijena u interesu porodica Marjanović i Krsmanović. Ova rekonstrukcija nije usmerena ni protiv koga, već je samo analiza postojećih tragova koji su evidentirani - objasnili su članovi porodice.

Podsetimo, Jelena je nestala je 2. aprila 2016. Njeno telo pronađeno je dan kasnije.

Porodica žrtve

Želimo saradnju s državnim organima

Rođak pokojne Jelene Krsmanović Marjanović ističe da porodica želi da pomogne u daljoj istrazi.

- Smatramo da nema nikakvih razloga da svako ko može da pomogne u rasvetljavanju ubistva naše Jece to i ne učini. Napominjem da je to osnovni razlog angažovanja Centra za forenzička istraživanja, a takođe iz istih razloga smo angažovali i advokata Predraga Savića. Svesni smo da se do rezultata ne može doći bez aktivnog učešća policije i tužilaštva - naglašava sagovornik Kurira.

foto: Fonet

Savić radi i „slučaj Topčider“

Pobili smo zvaničnu verziju

Advokat Predrag Savić, kao i Centar za forenzička istraživanja javnosti su poznati po slučaju ubijenih gardista na Topčideru. Naime, advokat Savić je jedan od pravnih zastupnika porodica ubijenih gardista Dragana Jakovljevića i Dražena Milovanovića, a Centar za forenzička istraživanja je uradio 3D rekonstrukciju ove tragedije, koja je nedvosmisleno pokazala da je vojnike razoružala i ubila treća osoba, te je tako pobijena zvanična verzija vojnih istražnih organa, po kojoj je vojnik Jakovljević ubio kolegu Milovanovića, a potom izvršio samoubistvo.

Marija Ivanov / Alo/ Foto: Fonet, Privatna arhiva

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

BRUTALNO UBISTVO PEVAČICE: Forenzičari i inspektori ispred kuće Marjanovića

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track