OPŠTI HAOS NA SUĐENJU ZA UBISTVO NIKOLE BOJOVIĆA  Delibašić gađao bivšeg saradnika: TI ĆEŠ MENI SESTRU DA POMINJEŠ!
Foto: Dragana Udovičić

sprečen ozbiljniji obračun

OPŠTI HAOS NA SUĐENJU ZA UBISTVO NIKOLE BOJOVIĆA Delibašić gađao bivšeg saradnika: TI ĆEŠ MENI SESTRU DA POMINJEŠ!

Crna Hronika -

BEOGRAD - U Specijalnom sudu u Beogradu juče je nastavljeno suđenje optuženima za ubistvo Miloša Vidakovića i Nikole Bojovića, brata Luke Bojovića, i to saslušanjem optuženog Miloša Vojnovića, koji je ranije s tužilaštvom sklopio sporazum o svedočenju.

U Specijalnom sudu pojavila se i majka Nikole i Luke, Anđelka Bojović.

foto: Dragana Udovičić

Ročište je počelo ispitivanjem Miloša Vojnovića, koji je priznao Vidakovićevo ubistvo, a pitanja mu postavlja Miloš Delibašić, član kriminalne grupe Slobodana Šaranovića, koji je bio označen kao naručilac ovih ubistava.

Već na početku pretresa u sudnici je došlo do incidenta, koji samo zahvaljujući brzoj reakciji sudske straže nije prerastao u ozbiljniji obračun. Naime, Vojnović se obratio sudu i naveo da je zabrinut za bezbednost svoje porodice, jer okrivljeni Miloš Delibašić koristi svaku priliku da mu pomene ćerku i sestru.

- Prošli put mi je rekao da sam svoju porodicu pustio niz vodu, a da će ćerku da mi vodi u „Top hil“. Takođe je spominjao moju sestru, za koju zna da se vratila u Pirot, iako je neko vreme bila na drugom mestu. Odakle on zna da se moja sestra vratila u Pirot - pitao se Vojnović, nakon čega se obratio Delibašiću rečima: „Imaš i ti sestru.“

foto: Zorana Jevtić

U tom trenutku Delibašić je dohvatio olovku sa stola i njome gađao Vojnovića.

- Prinuđen sam da vas udaljim iz sudnice, iako bi u ovom trenutku vi trebalo da ispitujete svedoka. Kako bi postupak mogao da se nastavi, molim vas da se malo izduvate u hodniku - kazao je sudija Vladimir Duruz.

Potom je postavio nekoliko pitanja Vojnoviću o njegovom navodnom pokušaju samoubistva u istražnom zatvoru u trenutku kad je počeo da sarađuje s policijom i tužilaštvom u vezi sa ubistvima iz optužnice.

- Jedan od zatvorenika rekao mi je nakon šetnje u zatvoru da mi je Velibor Dunjić poručio da ćutim. Pitao sam se otkud on zna da sam ja s bilo kim razgovarao - kazao je Vojnović, demantujući zatim tvrdnje da je pokušao da se zbog toga ubije, već se, kako je rekao, slučajno posekao upaljačem.

Vojnović je navodno tvrdio i kako mu se Delibašić poveravao da treba da ubiju Filipa Koraća, Vladu Japanca, Luku Đurovića.

- Sećaš li se kako sam te šamarao? 'Ajde reci zašto sam te išamarao kući? Šamarao sam te kao ... - dodao je Delibašić.

foto: Stefan Jokić

- Kada sam ti se već toliko poveravao o svemu, kako to da ti nisam rekao zašto treba da ubiješ Vidakovića? Sudija, on izbegava ovo pitanje. Pravi se nevinašce i govori da nije znao ništa o Vidakoviću, ali verujte mi, zna on mnogo toga nego ćuti - rekao je Delibašić.

- Sudija, mi smo upali u problem zbog Bojovića. Ja sam čak smatrao da će Novaković da ubije Vidakovića - rekao je Vojnović.

Delibašić je istakao da je Vojnović tokom suđenja stalno pričao kako im je on zabranjivao da se drogira, a da sad Vojnović tvrdi da su se zajedno drogirali.

- Imam svedoke koji će da potvrde da se Vojnović drogirao, a može da se uradi i veštačenje. Svi su znali kakav sam ja imao stav prema drogiranju - ističe Delibašić.

Delibašić ističe da Vojnović izmišlja i nadimke jer Mišića nikada niko nije zvao Artiljero.

- Sudija, on je sto posto gledao onaj film Artiljero, on lupeta gluposti. Ovo nije normalno šta se radi - rekao je Delibašić.

- Da li si konzumirao kokain, spid, travu ili bilo koje druge supstance kada si izašao iz zatvora zbog pljačke zlatare Dajmond? - pitao je Delibašić Vojnovića.

- Nisam! Sudija, palili smo ranije travu i probali smo kokain i Delibašić i ja - istakao je Vojnović.

- Zašto si rekao da je ubica Nikole Bojovića smarao Konjušića i njegovu ženu preko telefona kada su svi oni živeli u istoj zgradi? - pitao je Delibašić Vojnovića.

- Pa ja sam, sudija, čuo kako je taj Pitbul ostao bez novca jer se drogira i onda smara Konjušića i njegovu ženu. Ja ne znam da li je taj Pitbul okrivljeni Cvetanović jer ga nikada nisam video - odgovorio je Vojnović.

Miloš Delibašić podsetio je sudiju da je na prethodnom ročištu dokazao da Miloš Vojnović laže i to zahvaljujući snimcima koje je naknadno dobio.

Kad se Delibašić vratio nakon udaljavanja s pretresa, zatražio je od sudije da se svi dokumenti iz Crne Gore prevedu na srpski jezik i ćirilicu.

- Ovo su strani spisi, na stranom jeziku. Tražim da se svi spisi prevedu na srpski jezik i ćirilično pismo - istakao je Delibašić.

Kako on kaže, ako sud odluči da uvoji tu primedbu, onda ni optužnica nije mogla da se podigne, ceo proces bi trebao da se obustavi.

Tužilac na sve te njegove opaske ističe da on svakodnevno dobija bar pet pritužbi od strane Miloša Delibašića. Ne veruje u to da on ne razume crnogorski jezik i smatra da bi se prevođenjem samo stvarali nepotrebni troškovi.

Podsetimo, Vojnović je, inače, u zamenu za svedočenje sklopio sporazum s Tužilaštvom - biće osuđen na 10 i po godina zatvora zbog ubistva Miloša Vidakovića i pripadnosti grupi koju su, kako se tvrdi, organizovali Slobodan Šaranović i Miloš Delibašić.

Delibašić je besan jer želi da dokaže da on nije kriv ni za čije ubistvo, pa sada propituje Vojnovića o detaljima događaja.

I. M.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI! EKSKLUZIVNO! Evo kako su Arkanove ubice pobegle iz Srbije, posle atentata!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track