Anđus: Čović je lažov, uhapsite ga
Foto: Zorana Jevtić

Bivši političar beži od suda

Anđus: Čović je lažov, uhapsite ga

Crna Hronika -
Predsednik KK Crvena zvezda osam puta izbegao da se pojavi u tužilaštvu i da izjavu o prebijanju novinara TV Kopernikus

BEOGRAD - Nebojša Čović, predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda, koji se sumnjiči da je pre nešto više od godinu dana napao novinara televizije Kopernikus Dejana Anđusa i naneo mu lakše povrede, do danas nije saslušan jer je čak osam puta uspeo da izbegne saslušanje u Trećem osnovnom tužilaštvu.- Čović je zreo za privođenje. On je jedinstven slučaj u Srbiji po broju izostanaka sa saslušanja i ne vidim zašto bi on bio izuzetak - kaže za Kurir Dejan Anđus, koga je, kako se navodi u krivičnoj prijavi, Čović 4. juna prošle godine ispred zgrade televizije Kopernikus na Novom Beogradu udario nekoliko puta.Bolestan mu advokatPoslednje saslušanje, koje je bilo zakazano za ponedeljak, odloženo je jer je Čovićev advokat obavestio tužilaštvo da je bolestan. Dopisom se tužilaštvu obratio i prvi čovek Zvezde, koji je naveo da neće doći jer ne želi da iznosi odbranu bez advokata. Inače, za krivično delo koje je njemu stavljeno na teret zaprećena kazna je do pet godina zatvora, a prisustvo advokata nije obavezno po zakonu.- Potpuno je jasno da se tu nije u pitanju nikakva bolest. Izmišlja lažne boljke kojima je izgleda sada zarazio i svog advokata. Čović bežanjem u stvari priznaje šta je uradio i da je lagao kada je rekao da se ništa nije dogodilo. Ušao je u spiralu laži iz koje sada ne može da se izvuče - kaže Anđus za Kurir posle poslednjeg odlaganja saslušanja.

Anđus: Isteraću ja to do kraja, sešće on na optuženičku klupu
Anđus: Isteraću ja to do kraja, sešće on na optuženičku klupu

Zastareva za 10 godinaČovićevo ponašanje prema postupku koje je pokrenulo tužilaštvo, prema njegovim rečima, ponašanje je „klasičnog zločinca“.- Pitanje je samo koliko će to još da se toleriše. Neću odustati, isteraću ja to do kraja, sešće on na optuženičku klupicu. Krajnje je vreme da se raskrinka lažni političar, lažni biznismen i lažni sportski radnik - dodaje Anđus i ističe da je jedino dobro to što krivičnom delu ne preti zastarelost.Inače, za krivično delo nasilničko ponašanje zastarevanje nastupa za 10 godina.Kurir je juče pozvao Nebojšu Čovića da prokomentariše čitav slučaj. Međutim, čim je čuo naše pitanje bivši gradonačelnik Beograda je rekao:„Doviđenja, prijatno“.

KolegeUGLEDAO SE NA VELJUVelimir Ilić je 2003. godine napao novinara Vladimira Ješića tokom snimanja intervjua za novosadsku televiziju Apolo u prostorijama Nove Srbije u Beogradu. On je novinara tada šutnuo, izvređao i psovao. Sud je odredio da Ilić Ješiću isplati odštetu od 1,3 miliona dinara, ali on to do danas nije uradio.

IzgovoriŠTA JE SVE MUČILO ČOVIĆA- prvi put saslušanje odložio jer nije imao advokata, a bez njega nije želeo da iznosi odbranu- četiri puta Čović odbio da iznese odbranu jer su advokati bili u štrajku- dva puta se zbog bolesti nije pojavio, ali je dostavio lekarsku dokumentaciju- poslednji put, u ponedeljak, nije došao jer mu je bolestan advokat

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja