MORBIDNO: Zakopao majku u dvorištu da bi uzimao njenu penziju
Foto: Sladjana Stojanovic

Jezivo otkriće policije u Sremskim Karlovcima

MORBIDNO: Zakopao majku u dvorištu da bi uzimao njenu penziju

Crna Hronika -
Šta mislite, da je meni lako što sam to uradio? Od čega bih živeo da sam pare od penzije dao na sahranu, kaže Zoran Petrović, koji je mesecima skrivao smrt majke Stanojke

SREMSKI KARLOVCI - Zoran Petrović (61) iz Sremskih Karlovaca tajno je sahranio majku Stanojku (85) u dvorištu porodične kuće kako bi uzimao njenu penziju. Prema prvim informacijama, Petrović je majku pokopao pre oko šest meseci, a slučaj je otkriven tokom vikenda, kad su komšije prijavile policiji da Stanojku nisu videle mesecima.Njima je bilo čudno što starice nema toliko dugo, a ranije su je redovno viđali, barem kako sedi na terasi.- Kad je policija došla kod Petrovića, jedva im je otvorio kapiju. Onda nije hteo da ih pusti unutra. Rekao je da ne zna gde mu je majka, da je negde otišla i nije mu se javila. Međutim, policajci su znali da je Stanojka stara žena i da nije mogla tek tako da negde ode, pa su pritisli sina. On je ubrzo priznao da mu je majka umrla - kaže za Kurir izvor iz istrage.Umrla od srcaPrema njegovim rečima, Petrović u prvom trenutku nije hteo da kaže da li je majku sahranio i gde.- Međutim, kad je video da više nema kud, rekao je pomalo besno: „Da, umrla je i sahranio sam je u dvorištu jer nisam imao para da je sahranim, a njenu penziju sam podizao jer nemam od čega da živim“ - dodaje naš izvor.Policija je ubrzo otkopala mesto u dvorištu na kojem je starica pokopana.- Telo je bilo skroz trulo, bukvalno se pretvorilo u kašu. Nakon obdukcije, koju je bilo teško uraditi, utvrđeno je da smrt nije bila nasilna, već da je žena preminula od srčanog udara. Prema stanju u kom je leš nađen, došlo se do saznanja da je telo zakopano u maju - objasnio je naš sagovornik.

Mračna  tajna... U dvorištu iza ograde Petrović sahranio majku
Mračna tajna... U dvorištu iza ograde Petrović sahranio majku

Ekipa Kurira razgovarala je juče s Petrovićem ispred njegove kuće.- Zašto me to pitate? Vraćate mi sećanja. Bolje ja da sam umro nego što sam nju tako sahranio - rekao nam je Petrović na početku razgovora.Iako besan što mu postavljamo pitanja, pokušao je da objasni svoj postupak.- Šta mislite, da je meni lako što sam majku tako sahranio? A znate li vi da nisam nigde radio, a nisam zato što sam nju morao da čuvam, bila je bolesna od srca i psihički. I kupao sam je sam, jer nikoga nemamo. Kako me pitate što se nisam obratio za pomoć i prijavio majčinu smrt? Pa kome?! Tražio sam da mi iz socijalnog dodele novčanu pomoć zbog izdržavanja majke, pa ni to nisu dozvolili, a kamoli da bi mi pomogli da je sahranim. Zato sam ćutao, iako sada pričaju da bi je opština sahranila da sam rekao, a neki pametnjakovići pitaju što nisam prodao kuću pa sahranio majku kako treba - rekao nam je Petrović.Držao je mrtvu u sobiNa naše pitanje zašto sahranu nije platio novcem od njene penzije, povišenim tonom je odgovorio:- Ma nemojte, a od čega bih ja onda živeo! Nekoliko dana sam je držao u sobi mrtvu, razmišljao sam šta da radim. A onda sam je, ne sećam se, u junu ili julu sahranio u dvorištu, nije bilo troška, a i mogao sam svaki dan da je obilazim, tu je opet bila sa mnom - objasnio je sin preminule starice.

Meštani o PetrovićuBIO JE ČUDAN, PARE JE OSTAVLJAO NA RULETUMeštani Karlovaca šokirali su se kad su saznali šta je Petrović uradio.- Uvek je čudno izgledao. Privlačio je pažnju zato što ima jednu sedu obrvu, a drugu izrazito crnu, a kako je nekome rekao, takav se i rodio. Često sam ga viđao u centru kako se kocka, igrao je rulet i uvek ulagao po dve-tri hiljade dinara. Kada sam čuo šta je uradio s majkom, zaprepastio sam se. To normalan čovek ne može da uradi - rekao nam je A. D.

Krivična za prevaruSASLUŠAN PA PUŠTENNakon što je otkriveno šta je uradio, Petrović je saslušan, ali nije mu određen pritvor. Kako saznajemo, protiv njega je podneta krivična prijava u redovnom postupku zbog sumnje da je počinio prevaru, što se odnosi na uzimanje penzije, kao i prekršajna prijava jer je majku sahranio na nedozvoljenom mestu. U Višem tužilaštvu u Novom Sadu nije nam odgovoreno zašto mu nije određen pritvor.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track