NA 260 KM OD BEOGRADA: Najveći islamista Australije Mehičević kupio kuću i zemlju u selu Ošve

Islamska država stigla u Komšiluk

NA 260 KM OD BEOGRADA: Najveći islamista Australije Mehičević kupio kuću i zemlju u selu Ošve

Crna Hronika -
U okviru svojih aktivnosti SIPA je pronašla da je osoba sa inicijalima H.M. kupila kuću iz zemlju na području sela Ošve

MELBURN - Kontroverzni islamski propovjednik Harun Mehičević navodno je kupio kuću i zemlju u području sela Ošvi

Ovu informaciju potvrdile su i bosanske bezbednosne agencije da je Mehičević kupio zemlju u selu Ošve, koje se nalazi oko 130 km od Sarajeva.

"U okviru svojih aktivnosti SIPA je pronašla da je osoba sa inicijalima H.M. kupila kuću na području ovog sela", stoji u saopštenju SIPA.

Australijski Herald San je kontaktirao Mehičevića povodom tvrdnji da je kupio kuću u ovom selu, ali je Mehičević odbio da komentariše ove navode. On je novinarima zatvorio vrata čim su ga pitali za kuću u Ošvama, koju je navodno kupio pre dve godine.

Podsećanja radi, Mehičević je došao u Australiju početkom 90-ih, a australijsko državljanstvo dobio 1996.

Članovi bosnaske zajednice koji žive u Mehičevićevom komšiluku u Melburnu kažu da nikada nisu videli da je on imao neki regularni posao. Navodno je kratko vreme bio direktor jedne manje kompanije, a njegova supruga poseduje akcije u drugoj kompaniji.

Ono što se zna jeste da je Mehičević redovno posećivao BiH, kao i rodni grad Mostar proteklih godina.Čak i tokom prvog pretresa njegovog Al Furkan centra 2012. godine, on je bio u BiH. Ovaj centar je zatvoren pre par meseci nakon novog pretresa australijske jedinice za borbu protiv terorizma.

Tada je uhapšen i Harun Čaušević (18), poreklom iz BiH, koji je planirao teroristički napad na australijsku policiju tokom proslave Dana Anzaca.

Čaušević je redovno pohodio Mehičevićev Al Furkan centar.

( Herald Sun)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track