NEVEROVATNO: Udario policajca kolima, 6 dana bežao, tužilac ga pustio

NEVEROVATNO: Udario policajca kolima, 6 dana bežao, tužilac ga pustio

Crna Hronika -
Tužilac Dragan Jovanović pustio je na slobodu Marka Ž. (20), koji je kolima pregazio policajca na dužnosti i nakon toga se šest dana skrivao!

Školski policajac I. D., koji brine o bezbednosti učenika u mladenovačkoj Tehničkoj školi, 12. novembra je zapazio Marka Ž. u blizini škole iako istu ne pohađa.- Policajac je primetio Marka Ž. u društvu sa jednim učenikom škole i još dvojicom mladića. Postojala su saznanja da čekaju dvojicu učenika škole da bi im se revanširali za tuču u kojoj je Marko Ž. uboden nožem. Takođe, sumnjalo se da u "pežou" ima hladnog oružja. Policajac je o njihovom vrebanju učenika odmah obavestio i direktorku škole i šefa smene - kaže sagovornik lista upoznat sa slučajem.- Sa razdaljine od tridesetak metara policajac je signalizirao vozaču da stane. "Pežo" se zaustavio na kolovozu i tada je policajac video da vozi Marko Ž. Stao je ispred "pežoa" i vozaču dao znak rukom da automobil parkira na trotoar. Međutim, u tom momentu vozač daje gas i prednjim delom udara policajca u kolena - nastavlja priču naš izvor. "Pežo" se zaustavio, a policajac, koji je uspeo da ostane na nogama, krenuo je prema vratima vozača.- Marko Ž. je tada opet dao gas i prednjim levim točkom prešao preko policajčevog stopala. Nije se zaustavio, već je pobegao - kaže naš sagovornik.Policija je krenula u poteru za "pežoom". Vozilo je nađeno, ali je vozač umakao.Povređeni policajac je prevezen na Ortopedsku kliniku “Banjica” gde su lekari konstatovali dvostruki prelom leve noge i stavili mu gips.- Osumnjičeni je bio u bekstvu šest dana. Na kraju je sam otišao u tužilaštvo. Tužilac Jovanović je ignorisao to što je Marko Ž. osumnjičen da je napao policajca i naneo mu teške povrede. Jednostavno je odlučio da ga pusti na slobodu i da "prijava ide redovnim putem". To je nedopustivo! Šta da očekuju građani kada tužilac ne smatra da neko ko napadne i povredi policajca treba da bude u pritvoru - konstatuje izvor.

Prema rečima Dragana Jovanovića, tužioca Osnovnog tužilaštva u Mladenovcu, on nije predložio pritvor za Marka Ž. jer se radi o osobi koja ranije nije osuđivana i koja se sama predala policiji.- On se sam predao, došao je sa braniocem u tužilaštvo i odmah priznao izvršenje dela. Da to nije bio slučaj, da je osumnjičeni bio u bekstvu ili da ga je policija uhapsila, sigurno bih predložio određivanje pritvora - rekao je za Jovanović za Blic.

(Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track