ROĐAK TERORISTE IZ ZVORNIKA: Zvao je i mene, reko sam mu man' me budalaštine!
Foto: Printscreen Yt

Napad na policijsku stanicu

ROĐAK TERORISTE IZ ZVORNIKA: Zvao je i mene, reko sam mu man' me budalaštine!

Crna Hronika -
Nisam hteo da idem sa njim na obrede petkom, na džumu tamo, kaže rođak Rifat Ramićm rođak Nerdina Ibrića, koji je u Zvorniku ubio policajca i ranio još dvojicu

ZVORNIK - Rifat Ramić, rođak Nerdina Ibrića, koji je u napadu na policijsku stanicu u Zvorniku ubio jednog policajca, izjavio je da ga Ibrić zvao da mu se pridruži.

"Zvao je i mene da idem na obrede petkom, na džumu tamo. Nisam hteo da idem. Rek'o sam mu: "Man' me budalaštine", izjavio je Ramić i dodao da Ibrić to ne bi uradio da nije bio pripadnik tog pokreta.

U razgovoru sa Ibrićevim rođacima potvrđeno je da on bio pripadnik vehabijske zajednice u Dubici kod Kalesije, prenosi portal Fokus.

Nerdin Ibrić, foto: Printscreen Nezavisne novine
Nerdin Ibrić, foto: Printscreen Nezavisne novine

Rajfa Cerkić, Ibrićeva rođaka je izjavila da žali zbog smrti ubijenog policajca, ali i svog rođaka.

“Da se barem ovo nije desilo! Bio je mlad i majka je samo njega imala. Kao beba od godinu ostao je bez oca. UZvorniku je završio Medicinsku školu, ali nije imao posao. Svi znaju da je bio dobar i povučen, a šta mu sedesilo da to uradi, niko ne zna", kaže Rajfa.

Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP

Nerdin Ibrić koji je u ponedeljak uveče ubio jednog policajca u Zvorniku, a dvojicu ranio, rođen je i živeo je u mestu Kučić Kula, kod Zvornika.

Posle terorističkog napada koji je izveo Nerdin policija Republike Srpske zajedno sa pripadnicima Državne agencije za istragu i zaštitu (SIPA) u ponedeljak kasno uveče uhapsili su vođu vehabijskog pokreta iz kampa Cerkna Avdulaha Hasanovića, učesnika građanskog rata u Siriji i jednog od organizatora odlaska vehabija na ratišta i propovdenika iz Gornje Maoče.

http://www.youtube.com/watch?v=_TWMlKvrD3s

(Fokus.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja