Na kredit od 5 godina

Dinkić kao Đelić: Prvi kupio novog fiću

Društvo

Autor:

Ministar privrede i finansija fijat 500L kupio je na kredit sa rokom otplate od pet godina

Mlađan Dinkić, Fijat, fića, fijat 500 L,

BEOGRAD - Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić danas je, dan pre početka zvanične prodaje novog modela Fijat 500L, u skladu sa datim obećanjem, potpisao kupoprodajni ugovor i postao vlasnik ovog automobila.

Dinkić je naveo da je Fijat 500L kupio na bankarski kredit sa rokom otplate od pet godina.

"Pre nekoliko godina, mnogi u Srbiji nisu verovali da će projekat koji sam pokrenuo sa Fijatom zaista uspeti i da će se u proizvodnim halama u Kragujevcu jednog dana proizvoditi automobili vrhunske svetske klase", dodao je ministar.

On je podsetio da je tada javno obećao da će biti prvi kupac novog modela automobila, jer je od samog starta duboko verovao u uspeh ove velike industrijske investicije koja je od ogromnog značaja za ukupni privredni razvoj Srbije.

Dinkić je izjavio da će fijatom 500L njegova supruga i on zameniti pežo 206 star 12 godina koji su do sada vozili, napomenuvši da će u skladu sa zakonom, ovu imovinsku promenu prijaviti i nadležnoj agenciji.

 

Đelić svojevremeno pazario žutog jugića

Da podsetimo, slično je 2002. godine učinio i tadašnji ministar finansija Božidar Đelić koji je pazario kragujevački jugo kabriolet, ali posebno dorađen na vlastiti zahtev.

Nabudženi Đelićev jugić imao je i posebnu prednju masku, radio sa četiri zvučnika i sportske felne. Bio je kanarinac žute boje. U vezi sa jugićem mnogi se sećaju i anegdote kada je Đeliću ponuđeno da proba kabriolet koji je duže stajao na parkingu.

Kada ga je povezao, poceo je da krči, pa je Đelic upitao tadašnjeg ministra za privatizaciju Aleksandra Vlahovića s kojim se vozio šta da uradi.

Vlahović mu je bez dileme odgovorio da pošto ga on vozi mora da izađe i popravi auto. I tadašnji ministar Vlahović pazario je kao i Đelić juga u "ćao opciji", ali je njegov bio trula višnja.

http://www.youtube.com/watch?v=8E53QwgN4bg
http://www.youtube.com/watch?v=Wr7-gM4jCX8
Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Komentari (33)

Pošaljite komentar 

Popularni komentari

 • Prevareni gradjanin

  Prevareni gradjanin

  Denkicu kupi meni jedan skuter umesto mojih obecanih akcija i resili smo stvar.

  31 Odgovori 
 • marijana

  marijana

  Pogresan izraz. Narod mu je kupio!!!! Ovce su vazda bile za sisanje...beeebeeee

  30 Odgovori 
 • ljuba

  ljuba

  I bre,od cega ce ovaj Dinkic da zivi narednih 5 godina,kad je uzeo ovaj auto putem kredita jer covek gotovine nema.Neznam za ovog drugog eksperta Djelica dali je i on uzeo jugica na kredit. A sad pitanje za ovog uvazenog ministra Dinkica:kada ce moci ovako kao ti da kupi na kredit gradjanin Srbije kad mu je plata 20.000din,a sta je sa onima mnogobr ... više ojnima koji ni to nemaju jer su nezaposljeni.Sram da vas bude,jos se slikate ponosno.Djelic je sigurno jugic poklonio tetki jer je covek spavao na njenom duseku pa da je se nekako oduzi.A i Dinkic ce ga pokloniti majci Mirosinki,zasluzila je,jer ima pametnog sina koji je ekspert ekonomije i uvek spasava zemlju od bankrota.

  30 Odgovori 

Poslednji komentar

 • jeca

  jeca

  Ako je ostao kreditno sposoban, mada mu je sirurno velika rata, mogao bi da mi bude zirant, da kupim i ja...

  1 Odgovori 

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Odbijao sam da budem ministar u prethodnim vladama, ali premijer kaže da sledeći put neću moći da odbijem Dragan Marković Palma, predsednik JS

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!