Nestao sa lica zemlje

FRANKFURT: U 10 sekundi sa zemljom sravnjen 116 metara visok soliter!

Ludi svet

Autor:

Sedište jednog univerziteta izgrađeno je 1972. godine, a uništena pomoću 950 kilograma eksploziva

FRANKFURT - U nemačkoj finansijskoj prestonici Frankfurtu danas je pomoću eksploziva sa zemljom sravnjen jedan, 116 metara visok, soliter, čije je rušenje u oblaku dima posmatralo čak 30.000 ljudi.

Ta zgrada, sedište jednog univerziteta, izgrađena je 1972. godine, a uništena jutros pomoću 950 kilograma eksploziva, prenela je agencija AP.

Univerzitet je lane preseljen u novi kompleks. Oblakoder je prvobitno trebalo da bude srušen postepeno, ali su vlasti odlučile da ga raznesu eksplozivom, jer su se stanovnici okolnih zgrada bunili da su radovi na rušenju preglasni i da predugo traju.Pre akcije rušenja, oko oblakodera je ograđen prostor od 250 metara, a zatvorene su i neke okolne ulice. Na tom mestu će biti izgrađene dve nove zgrade.

http://www.youtube.com/watch?v=BFWlmN6KMJI
Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Komentari (5)

Pošaljite komentar 

Popularni komentari

 • Zane

  Zane

  Uvek mi je bilo cudno da su one dve kule u Njujorku posle udara aviona pale na isti nacin kao ova zgrada koja je minirana od strane profesionalaca, i da nisu ozbiljnije ostetile okolne zgrade. Bas cudno.

  25 Odgovori 
 • lepi mićko

  lepi mićko

  ako uporedite snimak sa rusenjem kule bliznakinja videcete da je sve ppotpuno isto samo sto je scenario za kule bliznakinje bio navodno udarac aviona, ali pad zgrade nikako ne lici rusenje usled udara aviona vec kontrolisano rusenje kao na ovom snimku, potpuno isto!

  14 Odgovori 
 • predrag

  predrag

  Precuzno , tacno , pedantno . E stvarno su nemci !

  9 Odgovori 

Poslednji komentar

 • neman

  neman

  iako sam taj dogadjaj uzivo propratio sa ushicenjem , ali , prlicno je dobro dokumentovan uzrok pada celicne gradjevine usled nedostataka termalne zastite na celicnoj konstrukciji u kombinaciji sa mehanickim svojstvima samog materijala na visokim temperaturama , te je stoga svaka teorija zavere izlisna

  -1 Odgovori 

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Nikada nećemo uvesti sankcije Rusiji, niti razmatramo tu mogućnost Slavenko Terzić ambasador Srbije u Rusiji

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!