Hvala vam svima!

Akcija pomoći Dr Kurira maloj Aleksandri (8) dala prve rezultate

Hvala vam svima!

Život -
Na tekući račun teško obolele devojčice prošle nedelje leglo 22.500 dinara. Čitaoci dr kurira odlučili da joj pomognu

Na račun male Aleksandre, kojoj je na rođenju oštećena takozvana bela masa u mozgu, pa se zbog toga dnevno bori i sa 15 epileptičnih napada, ne hoda, ne govori, ne jede sama, od prošle nedelje leglo je 22.500 dinara!

Bez obzira na to što je ta svota daleko ispod one neophodne (4.000 evra) koja devojčicu vodi direktno u Beč na lečenje, njeni roditelji Božana i Igor Stević iz Grošnice kod Kragujevca su presrećni. Ne skrivajući suze, zahvaljuju se za svaki dinar. Jer, njihova jedina nada je lečenje deteta matičnim ćelijama u klinici “Viderma” u Beču. Tretman košta 10.000 evra. Očajni roditelji skupili su 6.000, a preostale 4.000 evra nemaju gde da nađu.- Hvala svim građanima!

Makar i dinar da su uplatili, hvala im do neba! Jer, nama je i taj dinar velik ko kuća! - u jednom dahu priča za Dr Kurir Igor Stević, otac male Aleksandre, i nastavlja:- Moja devojčica nikada nije progovorila ni reč. Niti je napravila prve korake. Ne jede sama. Dnevno se bori sa 15 epileptičnih napada. A sve to je posledica teškog karličnog porođaja, kad je ostala bez kiseonika.

Došlo je do oštećenja takozvane bele mase u mozgu. Jedina naša želja sa kojom se budimo svakoga jutra već osam godina je da čujemo kakav je glas našeg deteta. Da je vidimo da zakorači. Da njeno malo telo ne potresaju brojni epileptični napadi. Ona čak ne može sama ni da jede.

Očajni smo! Kao da ne živimo - priča nesrećni otac.Kako dodaje, lekari klinike u Beču rekli su da će lečenje matičnim ćelijama pomoći njegovom detetu.- Mi smo skupili 6.000 evra, od 10.000, koliko je neophodno. Pomogla nam je i opština. Od tada ni makac. Ove 22.500 su nam kao slamka spasa za koju smo se uhvatili. Jer, znamo da su dobri ljudi uz nas. Sanjamo da Aleksandru gledamo kako trči, igra se sa decom. Da nam kaže tata i mama - kaže Igor. Dr Kurir nastavlja akciju da malu Aleksandru pošalje na lečenje što pre. Pa, živi bili, pomozite!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track