ISLAMSKA DRŽAVA: Posle dece ubica i žena bomaša sada šalju i kokoške samoubice!
Foto: Printscreen Yt

Koriste sve i svakog

ISLAMSKA DRŽAVA: Posle dece ubica i žena bomaša sada šalju i kokoške samoubice!

Recept dana -
Pre nekoliko dana pojavio se izveštaj da je ISIL vezao improvizovanu bombu za jednu kozu, i poslao je u kurdsku bazu u sirijskom gradu Kobaniju

LONDON - Posle dece koljača i žena bombaša, džihadisti Islamske države (ISIL) navodno su počeli da koriste i kokoške kao mobilne improvizovane eksplozivne naprave.

Fotografije takozvanih "kokoški samoubica" masovno dele na internetu korisnici koji su za i protiv ISIL, iako njihova autentičnost ne može da bude potvrđena, piše Dejli mejl.

Džihadisti navodno vezuju eksplozivne pojaseve na kokoške, koje zatim usmere da odlutaju u pravcu neprijateljskih logora. Kad uđu u domet za napad, džihadisti daljinski aktiviraju eksploziv i pobiju sve koji su se zatekli u blizini.

"ISIL će iskoristiti sva moguća sredstva da izazove smrt i razaranje. Upotreba životinja ima malu vojnu vrednost - to je samo još jedan primer kako njihovi izopačeni umovi smišljalju bizarne načine da ubijaju ljude", rekao je Dejli mejlu neimenovani Britanac koji se bori na strani kurdskih vojnika u regionu za taj list.

Pre nekoliko dana pojavio se izveštaj da je ISIL vezao improvizovanu bombu za jednu kozu, koja je poslata u kurdsku bazu u sirijskom gradu Kobaniju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track