Nameštaju firme

Kako je Đorđe Zečević dobio 19 stečajeva?

Društvo

Autor:

Grupa stečajnih upravnika od suda traži da razreši Đorđa Zečevića i šeficu pisarnice zbog muvanja sa stečajevima

Đorđe Zečević, privredni sud, smena, Snežana Aničić

Zgrada privrednog suda, kojem su pristigle žalbe

BEOGRAD - Sumnjivo!
Grupa stečajnih upravnika Privrednog suda u Beogradu zatražila je od više državnih institucija da ispitaju način dodele stečajnih predmeta u Privrednom sudu u Beogradu. Oni u pritužbi, upućenoj između ostalih institucija Privrednom sudu, Ministarstvu pravde i Agenciji za licenciranje stečajnih upravnika, tvrde da se pojedini stečajni upravnici, među kojima je posebno označen Đorđe Zečević, favorizuju pri dodeli predmeta. Kao glavnog krivca za to stečajni upravnici označili su šeficu vanparnične pisarnice Snežanu Aničić.

U pritužbi piše da ona predmete s velikom vrednošću stečajne mase dodeljuje Zečeviću, uz uslov da on angažuje njenog supruga u tim stečajnim postupcima. Predložili su i razrešenje Zečevića u svim stečajnim predmetima, optužujući ga da preduzeća vodi u bankrotstvo.

- Kako radi Đorđe Zečević vidi se po tome što ga je stečajni sudija Ljiljana Mitić razrešila sa predmeta „Sigrad inženjering“ jer vlasniku nije predao dokumentaciju firme neophodnu za izradu plana reorganizacije - kaže izvor Kurira, a to nam je potvrdio i vlasnik „Sigrad inženjeringa“ Živorad Sinđelić.

Prema podacima Agencije za licenciranje stečajnih upravnika, Zečević trenutno vodi 19 stečajnih postupaka, a još 13 ranije je zaključeno i obustavljeno.

Kolege nezadovoljne Zečevićem zoom Kolege nezadovoljne Zečevićem

Zečević: Ne dobijam predmete preko veze

Stečajni upravnik Đorđe Zečević tvrdi da stečajne predmete ne dobija preko veze.
- Sudije imaju pravo da izaberu stečajnog upravnika koji će brzo da uradi stečaj. Meni ne treba veza, imam visok rejting zato što postupke završavam brzo i efikasno. Što se tiče „Sigrad inženjeringa“, sudija odluku nije zakonski obrazložila i nije tražila da se izjasnim o smeni. Žalio sam se Apelacionom sudu, a žalbu je uputio i Odbor poverilaca „Sigrad inženjeringa“ i proces je u toku - kaže Zečević.

Zlatan Dimitrić: Kompjuter bira sudije

Zlatan Dimitrić, v. d. predsednika Privednog suda, potvrdio je da je dobio pritužbe grupe stečajnih upravnika, ali smatra da su neozbiljne.

- Stečajne upravnike postavljaju stečajne sudije slučajnim kompjuterskim odabirom ili neposredno, a šef pisarnice Snežana Aleksić u tome ne učestvuje. Tačno je da je Đorđe Zečević razrešen sa predmeta „Sigrad inženjering“, ali detalje o tome ne znam, pa je najbolje da pitate njega. Što se bankrotstva tiče, njega proglašava stečajni sudija po sili zakona, a o tome glasaju poverioci - kaže Dimitrić.

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Komentari (5)

Pošaljite komentar 

Popularni komentari

 • darko

  darko

  pa lako!! kako mogao šomođi šandor advokat iz St Moravice da dobije više od 19 stečajeva kadga svi znaju da mafijaš bio u zatvor a sad napravio put više od 3 km od selo do svoje vikendicu pored jezera i to država donirao kao pešački put za građane

  5 Odgovori 
 • Andrija

  Andrija

  Postovana gospodo,
  ako i jeste istina da pomenuti ima toliko stecajeva, treba videti koliko od njih ima imovinu jer bez toga nema 'leba od vodjenja postupka.
  Takodje, trenutno u Srbiji ima sve manje aktivnih stec.upravnika, maksimalno 180 (od preko 400 licenciranih) na preko 2000 stec.postupaka, sto vam kaze dovoljno o tome koliko je to "isplativ ... više " posao i koliko je to prosecno po upravniku.
  Radim kao advokat za jednu banku koja ima problematicne plasmane i posao je crnacki a zarada i nije neka.
  Ne drzim niciju stranu, treba sve ispitati, ali ruku na srce, koliko ovih sto lupetaju po forumima i internetu ima saznanje o kompleksnosti stec.postupka i potrebnom nivou strucne ekspertize upravnika u domenu PRAVNIH i EKONOMSKIH nauka?
  Dakle, vi bez greha, prvi bacite kamen... :)
  Srdacan pozdrav, do sledeceg pisanja!

  4 Odgovori 
 • grujo

  grujo

  mafia

  3 Odgovori 

Poslednji komentar

 • Рајовић Драгић

  Рајовић Драгић

  Није проблем у Ђорђу Зечевићу проблем је у Златану Димитрићу намењеном судији који је прошао пут од Приштине до Београда и који је свуда за собом оставио траг безчашћа и безакоња, а поготову у Краљеву тако да је ту Ђорђе Зечевић само колатерална штета брука и срамота.

  2 Odgovori 

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Odbijao sam da budem ministar u prethodnim vladama, ali premijer kaže da sledeći put neću moći da odbijem Dragan Marković Palma, predsednik JS

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!