KO JE ČOVEK KOJI SE 18 SATI KRIO U SOLITERU: Bio je vukovac i mirno dete, a onda je hteo...
Foto: Dragan Kadić

Nisu ga shvatali ozbiljno

KO JE ČOVEK KOJI SE 18 SATI KRIO U SOLITERU: Bio je vukovac i mirno dete, a onda je hteo...

Crna Hronika -

BEOGRAD - Aleksandar Stojanović zvani Pile (45), čovek koji je prošle nedelje 18 sati držao stanare bloka 45 budne, prema rečima njegovih prijatelja, godinama pokušava da pliva u kriminalnim vodama, a tokom devedestih je bezuspešno pokušavao da se nametne kao "žestoki momak".

Kako se i dan danas priča po novobeogradskim blokovima, Stojanović je početkom 90-ih pokušao da se nametne tadašnjim "žestokim momcima", pokojnim Slaviši Paviću Pirketu, sa kojim se i družio, i Radoslavu Trlajiću, zvanom Bata Tralalaja. To je, međutim, bio bez većeg uspeha, jer ga oni nisu shvatali ozbiljno.

Aleksandar Stojanović Pile u detinjstvu je bio primereno dete, vukovac, međutim, nakon smrti oca odaje se kriminalu.

- Počeo da pravi nestašluke još u osnovnoj školi i ubrzo se združio sa trojicom svojih istomišljenika. Oni su napadali mlađe od sebe, maltretirali ih samo da bi se pričalo o Piletu i njegovoj ekipi. Pa je tako početkom 90-ih pokušavao da stekne ime udarajući na slabije. Još se prepričava događaj kada je Pile u jednom luna-parku u 61-om bloku sreo Pirketa - priča Stojanovićev poznanik.

- Tada je taj momak dohvatio patku koja je visila pored ringišpila i trebao je da dobije gratis vožnju. Pile mu je prišao, udario ga u stomak zahtevajući da mu da igračku, međutim, taj mladić se nije ni pomerio, krenuo je ka njemu i tada je ugledao Pirketa. Odmah je znao da treba da se povuče, a Pile je sav sretan svom idolu odneo patku - priseća se Stojanovićev poznanik.

- Pile je željan publiciteta i pažnje, pa otuda i njegovi pokušaji da glumi žestokog momka. Sve što je do sada radio činio je kako bi se samo pričalo o njemu - kaže on.

Aleksandar Stojanović Pile je u četvrtak oko 20 sati, u Ulici Jurija Gagarina na Novom Beogradu, počeo iz BMW-a nasumično da puce i kolima udara u druge automobile.

Posle pucnjave je pobegao, ali mu je kod broja 213 otpao točak na vozilu, pa je naoružan utrčao u soliter u Ulici Jurija Gagarina 241, gde se krio do narednog dana posle podne, kada je uhapšen.

(Blic/Alo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track