Prava retkost

KRAGUJEVAC: Afrički gonič lavova oštenila 14 mladunaca

Srbija

Autor:

Dvanaestogodišnji Matija Bojović uzgojio je pravu rekorderku - njegova keruša Kvini, afrički gonič lavova, oštenila čak 14 mladunaca

afrički gonič lavova, štenci, oštenila, 14 mladunaca, Matija Bojovi, foto pritns

KRAGUJEVAC - Dvanaestogodišnji Matija Bojović uzgojio je pravu rekorderku - njegova keruša Kvini, afrički gonič lavova, oštenila je čak 14 mladunaca.

Obično ženka afričkog goniča lavova ošteni sedam, ili osam mladunaca, 10 je prava retkost, a 14 je gotovo pravo čudo. A upravo to je zadesilo porodicu Bojović.

Sa kerušom i štencima najprisniji je Matija, koji je bio i glavni akušer kada su dolazili na svet. Svi su mu dragi, ali u naručju mu je uvek jedan psić.

"On je moj ljubimac, zovem ga Kizi, prepoznajem ga po tome što je najsvetliji u celom leglu. Obožava da se mazi, ja sam ga razmazio. Vika, dreka, cika, deo su svakodnevice, ali kada spavaju pravi su anđelčići", objašnjava Matija.

Posla ima za celu porodicu.

"U početku dok su samo sisali bilo je lakše, a sada kada moraju da se dohranjuju, problem je, jer mora tri do četiri puta dnevno da se kuva", kaže Željko Bojović.

Keruša Kvini i njenih 14 štenaca su retka rasa u Srbiji - rodezijski ridžbek ili afrički gonič lavova. Jedna od odlika im je posebna vezanost sa decom, što štenci i Matija i dokazuju.

http://www.youtube.com/watch?v=b9sAi0WbCa8
>> Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir <<
Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

To je već tradicija u NBS. Ovo je nešto što bode oči i smeta javnosti i primer da se ne sprovode mere štednje Branko Radun, politički analitičar

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!

Testirajte novu verziju portala

Kurir Beta
Klikni ovde