Previše slučajnosti

Novi napad na Nikolića!

Politika

Autor:

Kolonu predsednika Srbije kod „Piramide“, u Ulici Jurija Gagarina, više puta presekla „škoda fabija“ bez tablica. Nepoznati vozač pobegao

Tomislav Nikolić

Vreme je da se Nikolić zabrine

BEOGRAD - Opet napad?!
Kolonu automobila predsednika Srbije Tomislava Nikolića u sredu je pokušala da preseče „škoda fabija“ bez registarskih tablica, a vozač je umakao pratnji šefa države.

Incident se dogodio u 16.05 sati u Ulici Jurija Gagarina, kod tržnog centra „Piramida“, tačnije, kod skretanja ka Bloku 45, a napadač je uspeo da pobegne prema „Imo centru“. To je drugi pokušaj presecanja predsednikove kolone za svega 20 dana!

Kako Kurir saznaje, Nikolić nije povređen i dobro se oseća.

- Nepoznati vozač sive „škode fabije“ više puta je pokušao da preseče predsednikovu kolonu, u kojoj su bila tri automobila. Nikolićevo obezbeđenje nije uspelo da zaustavi vozača, iako je imalo i zakonsko pravo da puca jer svako presecanje može da se tretira kao pokušaj atentata.

Kriminalistička policija i BIA, koje rade na ovom slučaju, osim toga ko je osoba koja je pokušala da preseče kolonu predsednika, ispituje i čiji je to propust bio i kako je napadač uspeo da pobegne kompletnoj pratnji. U istrazi će svakako pomoći i snimci sigurnosnih kamera koje se nalaze na tom delu puta - kaže izvor Kurira iz MUP i dodaje da svi automobili Uprave za obezbeđenje važnih ličnosti MUP imaju GPS, satelitsko praćenje, i da je zato još čudnije kako je sve to moglo tako da prođe.

Hapšenju će pomoći izjave koje moraju da daju pripadnici Nikolićevog obezbeđenja.

U policiji su rekli da je za vozilom raspisana potraga i da još nije poznato da li je reč o bahatom vozaču koji je namerno presecao kolonu ili se to desilo zbog gužvi koje nastaju zbog radova tri kilometra niže, na obilaznici oko Mosta na Adi.

Kabinet predsednika Srbije u sredu veče nije se oglašavao ovim povodom.

Podsetimo, nedavno se policijski džip na auto-putu Beograd-Niš nepropisno približio koloni vozila s predsednikom Nikolićem. U petak 2. novembra, u tri ujutru službeno policijsko vozilo načelnika Saobraćajne policije generala Dragiše Simića, kojim je upravljao njegov vozač Saša Pejović, pokušalo je da preseče kolonu predsednika, koji je išao u rodnu Bajčetinu. Taj slučaj još nije zvanično okončan, a ne zna se da li je iko dobio krivičnu prijavu.

Mesto incidenta zoom Mesto incidenta

Ništa nisu videli

Niko od zaposlenih u radnjama oko „Piramide“ koji su u vreme presecanja predsednikove kolone bili na radnom mestu nije primetio ništa čudno. 

- Tu sam ceo dan, ali ništa čudno nisam primetio. Ne mogu da verujem da se to dešava po drugi put! - rekao je za Kurir jedan od radnika iz obližnjeg lokala.

Njegova koleginica iz susedne radnje kaže:

- Obično se čuju sirene, ali stvarno ništa nisam zapazila - kaže ona i dodaje da je juče na ulici bila velika gužva.

(J. R.)

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Svi potencijali Policijske uprave Novi Sad angažovani su na pronalaženju počinilaca Siniša Radaković, načelnik PU Novi Sad

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!