Rehabilitacija

Penzioneri, javite se za besplatne banje

Društvo

Autor:

Pravo da se jave na konkurs, koji je otvoren do 31. marta, imaju svi penzioneri čije su penzije niže od 23.571 dinara

 austrija, socijalni jaz, penzioneri, stari, siromastvo, starost

BEOGRAD - Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje poziva penzionere da se jave za odlazak na besplatnu desetodnevnu rehabilitaciju u jednoj od 25 banja.

Kako se navodi u saopštenju, pravo da se jave na konkurs, koji je otvoren do 31. marta, imaju svi penzioneri čije su penzije niže od 23.571 dinara.

Uslov je da nemaju druga lična primanja i da nisu koristili besplatan boravak o trošku Fonda u poslednjih pet godina, a za poljoprivrednike i najmanje deset godina "poljoprivrednog" staža osiguranja.

Kako se navodi, odlukom Upravnog odbora Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje za to je izdvojeno 302,4 miliona dinara, sto je 0,1 odsto prihoda ostvarenih od doprinosa, a sredstva će se raspodeliti filijalama, prema broju korisnika.

Na rehabilitaciju će otići oko 10.260 starosnih, invalidskih i porodičnih penzionera svih kategorija.

Uz prijavu prilaže se i penzijski ček za januar ili februar 2013. godine, dokaz o visini penzije ostvarene međunarodnim ugovorima, fotokopija lične karte, postojeća medicinska dokumentacija i potpisana izjava o drugim licnim primanjima i da u poslednjih pet godina nisu kpristili rehabilitaciju o trošku Fonda.

Besplatan boravak uključuje i lekarski pregled, terapiju, kao i troškove prevoza u visini cene autobuske, odnosno vozne karte drugog razreda, dodaje se u saopštenju Fonda.

Fond će snositi troškove za pratioca deteta koje koristi porodičnu penziju po osnovu nesposobnosti za samostalan život i rad.

Prijave se podnose opstinskim organizacijama penzionera, prema mestu prebivalista, a korisnici sa Kosova i Metohije ispostavi ili filijali Fonda u mestu prebivališta.

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Ukoliko vozač ne uoči pešaka, veštaci procenjuju kolika je bila mogućnost da ga izbegne Damir Okanović, Komitet za bezbednost saobraćaja

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!