SUPERSILE NA IVICI RATA! RUSIJA ZAPRETILA AMERICI: Svaka vaša letelica koju zateknemo zapadno od Eufrata biće naša meta!
Foto: AP

PREKINUTA SARADNJA

SUPERSILE NA IVICI RATA! RUSIJA ZAPRETILA AMERICI: Svaka vaša letelica koju zateknemo zapadno od Eufrata biće naša meta!

Planeta -

Ministarstvo odbrane Rusije objavilo je da obustavlja saradnju sa Sjedinjenim Američkim Državama koja se tiče Memoranduma o prevenciji incidenata i obezbeđivanju vazdušne bezbednosti u Siriji.

Rusko ministarstvo je zahtevalo da američka strana ozbiljno istraži incident sa oborenim avionom sirijske armije i da rezultate istrage podeli s ruskom stranom.

"U oblastima ratnog dejstva ruske avijacije na sirijskom nebu, svaka letelica, uključujući i bespilotne letelice međunarodne koalicije koju predvodi SAD, koju zateknemo zapadno od reke Eufrata, biće označena kao meta ruske PVO sa zemlje i iz vazduha", saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

Obaranje sirijskog aviona na nebu iznad Sirije je cinično kršenje suvereniteta te države, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije. Akcije američke ratne avijacije su "vojna agresija" protiv Sirije, dodaje se u saopštenju.

(Kurir.rs/Russia today)

Foto: AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) SILA 18 epizoda RUBEŽ-E: On je držao 6. flotu 100 km od obale Jugoslavije!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track