UŽASAVALA SE LETENJA SVE DOK PUTNIK NIJE PAO U KOMU: Zaboravila na strah zbog čoveka na ivici smrti!
Foto: Twitter / Linda Dono

heroina

UŽASAVALA SE LETENJA SVE DOK PUTNIK NIJE PAO U KOMU: Zaboravila na strah zbog čoveka na ivici smrti!

Planeta -

Medicinska sestra Morgan Anderson, koja ima paničan strah od letenja, uspela je u trenutku da zaboravi na svoju fobiju i spasi život putnika u avionu, na letu za Solt Lejk Siti.

Morgan (26) i njena majka Rouz (57), takođe medicinska sestra, spasavale su čoveka starog oko 60 godina koji se najpre ispovraćao i potom nije davao znake života.

"U momentu sam zaboravila da sam hiljadama metara visoko iznad zemlje. Fokusirala sam se na tog čoveka i na majku i ništa drugo nisam videla. Imao je pritisak 56 sa 30 i bio je na ivici smrti" rekla je Morgan Anderson.

Njena majka je shvatila da je nesrećni čovek upao u takozvani hipovolemijski šok, najverovatnije usled teške dehidratacije, i bil amu je potrebna tečnost.

"Da neko nije hitno odreagovao, došlo do srčanog zastoja i putnik bi umro" istakla je Rouz Anderson.

U avionskom priboru za prvu pomoć bilo je svega četiri kese od po 250 mililitara infuzije, što je duplo manje nego što je pacijentima u tim situacijama potrebno.

"Održavale smo ga u životui sa onim što smo imale, oprezno i jedva - kao hod po užetu" prisećala se Rouz.

Majka i ćerka uspele su da povrate čoveka svojom prisebnošću i pridržavajući se saveta lekara sa kojim su bile na telefonskoj vezi. Po sletanju, pacijenta koji već bio stabilizovan, preuzeo je lekar.

Kao znak zahvalnosti, medicinske sestre Anderson su od kompanije dobile flašu vina i popust za sledeći let njihovim avionom.

Kurir.rs / Usatoday.com

Foto: Twitter / Linda Dono

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Čekam da se desi katastrofa! Snimak iz aviona uplašiće i one koji se ne boje letenja!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track