BEZ PRAVA GLASA: Rusija napustila Parlamentarnu skupštinu Saveta Evrope
Foto: Reuters

Ne trpe poniženje

BEZ PRAVA GLASA: Rusija napustila Parlamentarnu skupštinu Saveta Evrope

Planeta -
Čestitamo parlamentarnoj skupštini na usvajanju, po mom mišljenju, pogrešne odluke, koja nanosi ozbiljnu štetu zajedničkom evropskom interparlamentarnom dijalogu, jer je bez prisustva delegacije Rusije svaka rasprava u ovoj organizaciji prazna, poručio je Puškov

STRAZBUR - Posle odluke Parlamentarne skupštine Saveta Evrope da Rusiji do aprila oduzme pravo glasa i zabrani učešće u radu rukovodećih organa, šef ruske delegacije Aleksej Puškov je saopštio da Moskva do kraja godine suspenduje svoje učešće u radu tog tela.

Upozorili smo svoje kolege, lidere političkih grupa, da će ruska delegacija suspendovati svoje učešće u radu PS SE najmanje do kraja godine, ukoliko nam budu oduzeta osnovna prava, rekao je Puškov, prenosi Tas.

Prema njegovim rečima, nevažno je da li je ruskoj delegaciji pravo glasa oduzeto do aprila, ili do juna, kako je prvobitno bilo planirano.

Čestitamo parlamentarnoj skupštini na usvajanju, po mom mišljenju, pogrešne odluke, koja nanosi ozbiljnu štetu zajedničkom evropskom interparlamentarnom dijalogu, jer je bez prisustva delegacije Rusije svaka rasprava u ovoj organizaciji prazna, poručio je Puškov.

On je istakao da PS SE ovakvom odlukom samo uvećava značaj drugih organizacija, kao što je Parlamentarna skupština Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju.

Sada se drastično uvećava značaj organizacija čiji je Rusija član, a u kojima ne postoji mogućnost oduzimanja glasa. Zbog toga planiramo da se koncentrišemo na rad Parlamentarne skupštine OEBS, kazao je Puškov.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track