BIZARNA ODLUKA DVOJICE KINEZA: Prodavali bubreg za novi ajfon
Foto: Profimedia

Na sve spremni

BIZARNA ODLUKA DVOJICE KINEZA: Prodavali bubreg za novi ajfon

Planeta -
Zajedno su pronašli ilegalnog agenta koji ih je uputio na zdravstvena ispitivanja u bolnicu, ali je ceo slučaj dospeo u policiju

NANJING - Dvojica muškaraca iz kineske provincije Jiangsu očajničkim merama pokušali su da se domognu novog modela Eplovog telefona. Oni su, naime, rešili da prodaju bubreg u zamenu za ajfon 6S.

Vu, jedan od učesnika ovog bizarnog čina, po svaku cenu je želeo novi uređaj, ali nije mogao da ga priušti. Njegov prijatelj Huang potom je predložio da prodaju bubrege kako bi imali novca za ajfon, prenosi 24 Sata.

Zajedno su pronašli ilegalnog agenta na internetu koji ih je uputio na zdravstvene preglede u bolnicu u kineskom gradu Nanjingu. Međutim, agent se nije pojavio na dogovorenom sastanku.

Nakon početnog neuspeha želeli su da pronađu novog posrednika, ali je Vu ipak na vreme odustao od plana i pokušao da i svog prijatelja uveri u isto. Kako ga Huang nije poslušao, Vu je pozvao policiju i priznao im ceo slučaj.

On je odmah priveden, dok se Huang još uvek nalazi u bekstvu.

Inače, oko najnovijeg modela Eplovog ajfona redovno se digne prašina kao ni oko jednog drugog. Ljudi danima stoje u redovima kako bi prvi došli do svog primerka ovog prestižnog telefona, ali su neki očigledno spremni i na veće žrtve.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track