DEČAK KOJI JE PREŽIVEO NAPAD AJKULE: Osetio sam udarac, a onda sam video kako mi grize ruku!
Foto: Jutjub

Ispovest

DEČAK KOJI JE PREŽIVEO NAPAD AJKULE: Osetio sam udarac, a onda sam video kako mi grize ruku!

Planeta -
U jednom trenutku sam izgubio ruku i imam dve opcije. Mogu da pokušam da živim svoj život i trudim se iako nemam ruku ili mogu da dopustim da mi ovo uništi život, kaže dečak

Hanter Trešl, tinejdžer koji je u nedelju preživeo napad ajkule u kojem je izgubio levu ruku navodi da će i pored svega truditi da nastavi normalan život.

Kako navodi, tog dana kada se napad desio se igrao sa rođakom u vodi do struka.

"Osetio sam mali udar po levoj nozi, kao da je neka riba u mojoj blizni“, navodi 16-godišnjak iz svog bolničkog kreveta za "Skaj njuz".

"Onda sam osetio još jedan takav udarac, samo po ruci. Tada sam prvi put video da mi grize ruku i da je odgrizla na kraju. Nisam to očekivao“, ističe on.

Foto: AP
Foto: AP

Nakon toga Hanter je uz pomoć svog rođaka sa kojim je bio u vodi izašao na plažu. Kako navodi, uprkos svojoj povredi odlučan je da živi normalan život.

"Deluje mi... U jednom trenutku sam izgubio ruku i imam dve opcije. Mogu da pokušam da živim svoj život i trudim se iako nemam ruku ili mogu da dopustim da mi ovo uništi život. Od ta dva postoji samo jedna stvar koju bih izabrao a to je da se borim i vodim normalan život sa kartama koje su mi podeljene“, navodi Hanter.

Jedan od svedoka napada pozvao je hitnu pomoć i rekao da jednom dečaku potpuno nedostaje ruka, kao i da ima ugriz na levoj nozi.

Foto: AP
Foto: AP

Osim Hantera, 12-godišnja Kiersten Jov izgubila je levu ruku ispod lakta i doživela je povredu noge u napadu samo 80 minuta pre nego što je Hanter ujeden i to na istoj plaži.

Kako prenose lokalni mediji, incident se dogodio samo nekoliko kilometara uz obalu gde je u četvrtak 13-godišnju devojčicu takođe napala ajkula nanoseći joj manje povrede.

(B92)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track