(FOTO) OPTUŽEN AMERIČKI PEDOFIL SEKTAŠ: Silovao desetine devojčica tvrdeći da je Hristos!
Foto: Printscreen Yt

Majstor manipulacije

(FOTO) OPTUŽEN AMERIČKI PEDOFIL SEKTAŠ: Silovao desetine devojčica tvrdeći da je Hristos!

Planeta -
Od 2000-2012. Viktor Arden Bernard je ispirao mozak članovima sekte i skupljao njihove ćerke kad napune 12-13 godina u vojsku "devica" koje su mu bile seksualno roblje

VAŠINGTON - Država Vašington podigla je 59 optužnica za seksualno zlostavljanje dece protiv Viktora Ardena Bernarda, vođe pedofilske sekte Družina reke (River Road Fellowship), koja je operisala uglavnom u Minesoti.

Optužnice su rezultat dvogodišnje istrage zločina koje je Bernard (52) počinio u periodu od 2000-2012. godine najviše u sedištu sekte kraj Finlejsona u Minesoti. Maksimalna kazna za svaku od tih optužnica je 30 godina robije i 40.000 dolara globe.

Viktor Arden Bernard je uhapšen u Brazilu (Foto: Printscreen YouTube)
Viktor Arden Bernard je uhapšen u Brazilu (Foto: Printscreen YouTube)

Bernard je 2012. ostavio sektu i preselio se u Vašington, u grad Spokejn, kaže policijski zvaničnik Šejn Nelson. Morao je da ode jer je izazvao žestoke raspre u sekti - švalerisao se s udatim ženama. Međutim, prošle godine pobegao je za Brazil, pa je za njim raspisana međunarodna poternica na osnovu koje je i uhapšen u letovalištu Pipi i sproveden u zatvoru u gradu Natalu. Od prošlog novembra bio je na listi 15 najtraženijih kriminalaca, uz ponuđenu nagradu od 25.000 dolara za informacije o njemu.

Državni tužilac Minesote nazvao je Bernarda "majstorskim manipulatorom" koji je pomoću vere uspevao da ubedi pripadnike sekte da mu povere na staranje svoje ćerke čim navrše 12 godina. Ovaj zlikovac se predstavljao kao oličenje samog Spasitelja i tvrdio je da će devojčice uz njega zauvek ostati device jer je on "božji čovek". Pritom je deci branio da ikome pričaju o seksualnim odnosima sa njim, a kako su odrastale, zabranjivao im je da se udaju.

Grupa "posvećenih devica" zvala se "Alamot" (Foto: Printscreen YouTube)
Grupa "posvećenih devica" zvala se "Alamot" (Foto: Printscreen YouTube)

Grupa tih "posvećenih devica" zvala se "Alamot" i nije smela da se udaje, a on im je zabranjivao da bilo kome pričaju o seksualnim odnosima s njim - za sve druge čanove sekte one su stvarno bile device. Grupa je imala 50-ak "devica", a dve su mu došle glave i prijavile ga policiji.

Foto: Printscreen YouTube
Foto: Printscreen YouTube

Jedna je rekla da ju je seksualno zlostavljao od njene 13. do 22. godine. Ubedio je da je seks s njim božja volja, kao što je biblijski kralj Solomon imao konkubine, a Hrist sledbenice kao što je Marija Magdalena. Drugoj je bilo 11 godina kada se njena porodica pridružila sekti, a Bernard je počeo seksualno da je zlostavlja dve godine kasnije.

"Redovno je propovedao da je reinkarnacija Hrista, da prvo dete treba da bude žrtvovano Bogu, i da je normalno da sa mnom ima seks, jer je to božja reč", ispričala je ona na sudu.

Zlikovac se čak i oblačio po uzoru Bibliju, a "device" su se ponašale prema njemu "kao prema rok zvezdi", obrazlagao je tužilac i dodao da je Bernard imao tako snažnu kontrolu nad sektom da su jedva napabirčili najneophodnije dokaze protiv njega. Progovorile su majke nekih zlostavljanih devojčica, koje nisu mogle da podnesu to što se dešavalo njihovoj deci.

(NBC njuz)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track