(FOTO) POBEGLA SPECIJALCIMA: Za ovom ženom traga cela Francuska!
Foto: TWITTER

U bekstvu

(FOTO) POBEGLA SPECIJALCIMA: Za ovom ženom traga cela Francuska!

Planeta -
Policija je u napad na jevrejsku prodavnicu krenula oko 17 časova, a istovremeno je počeo i napad organa reda na mesto druge talačke krize, u kojem su ubijena i braća Šerif i Said Kuaši

PARIZ - Tela pet ljudi, uključujući i napadača Amedija Kulibalija, koji je u jednoj jevrejskoj prodavnici na istoku Pariza držao taoce, pronađena su posle napada policije na to mesto, javlja agencija Frans pres, pozivajući se na policijske izvore.

Takođe mediji javljaju da je saučesnica Amedija Kulibalija uspela da pobegne i da se sada nalazi u bekstvu.

Francuska policija ubila je u napadu Kulibalija, koji je, kako je ranije rečeno, očigledno bio povezan s braćom Šerifom i Saidom Kuašijem, osumnjičenim za napad na pariski satirični list "Šarli ebdo" 7. januara, u kojem je stradalo 12 ljudi.

Agencija Frans pres navodi da još nije poznato da li su preostale četiri osobe ubijene u napadu policije na jevrejsku prodavnicu, ili su stradale ranije danas, kada se oko 13 časova iz prodavnice začula pucnjava. U napadu su ranjene četiri osobe, a bezbednosni izvori na koje se poziva Frans pres, navode da su one u teškom stanju.

Policija je u napad na jevrejsku prodavnicu krenula oko 17 časova, a istovremeno je počeo i napad organa reda na mesto druge talačke krize, u kojem su ubijena i braća Šerif i Said Kuaši. Oni su se krili u jednoj štampariji u industrijskom gradiću Damarten-an-Goel, nedaleko od aerodroma "Šarl de Gol", severoistočno od Pariza, gde su držali taoca. Izvori na koje se poziva agencija Frans pres naveli su da je talac kojeg su držali braća Kuaši spasen, i da je nepovređen. U akciji je povređen jedan policajac.

(Beta/EPK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track