Građani i u subotu protestuju nedaleko od zgrade Vlade u Skoplju
Foto: Ap

Traže ostavku Vlade

Građani i u subotu protestuju nedaleko od zgrade Vlade u Skoplju

Planeta -
Građani nose transparente "Zbogom Nikola", "Nikada da se ne ponovi", a kao poklon premijeru su doneli lopatu, koja na simboličan način predstavlja zahtev za njegovu smenu

SKOPLJE - Građani koji svakodnevno protestuju u Skoplju zahtevajući ostavku vlade Nikole Gruevskog, okupili su se i u subotu veče, uoči nedeljnog velikog mitinga opozicije, nedaleko od sedišta Vlade.

Za razliku od prethodnih dana, tačnije od 5. maja, kada su počeli spontano da se okupljaju kako bi izrazili nezadovoljstvo aktuelnom Vladom, građani večeras, kako su potvrdili Tanjugovom reporteru sa lica mesta, neće ići u protestnu šetnju do parlamenta, već će ostati nedaleko od Vlade kako bi se, kako kažu, konsolidovali za sutrašnji veliki miting opozicije.

Policija i večeras kao i prethodnih dana nije dozvolila demonstrantima da priđu zgradi makedonske Vlade.

Saobraćaj u najužem centru grada je blokiran, a primetno je pojačano prisustvo policije.

Građani nose transparente "Zbogom Nikola", "Nikada da se ne ponovi", a kao poklon premijeru su doneli lopatu, koja na simboličan način predstavlja zahtev za njegovu smenu.

Ulice u centru Skoplja su prilično puste, oseća se tenzija, tako da se u najužem centru oko Vlade uglavnom mogu primetiti samo policijske patrole.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track