MERKEL ISTRAJNA: Nemačka neće odustati od svoje politike prihvatanja migranata
Foto: FoNet

Ne odustaje ni posle niza napada

MERKEL ISTRAJNA: Nemačka neće odustati od svoje politike prihvatanja migranata

Planeta -

Nemačka kancelarka Angela Merkel odlučno je danas odbacila pozive da se razmotri politika prihvata izbeglica i migranata u Nemačkoj posle napada koji su izbeglice počinile u toj zemlji poslednjih dana.

Džihadisti "žele da dovedu u pitanje našu spremnost da dočekamo ljude u nevolji. Mi se tome odlučno suprotstavljamo", rekla je Merkel na konferenciji za novinare u Berlinu, prenose agencije.

Politika prihvatanja izbeglica i migranata Angele Merkel ponovo je na meti kritika u Nemačkoj gde vlada vrlo napeta atmosfera posle četiri napada za nedelju dana, od kojih je za dva preuzela odgovornost Islamska država.

"I danas sam kao i ranije uverena da ćemo uspeti u istorijskom iskušenju, u ovom vremenu globalizacije", poručila je nemačka kancelarka.

Ona je rekla da će se "Nemačka držati svojih principa" u pružanju utočišta onima koji su u nevolji. Kancelarka je dodala da je namera napadača bila da "šire strah i mržnju među kulturama i verama".

U cilju sprečavanja napada, Merkel je predložila nove mere koje se između ostalog odnose na razmenu informacija, praćenje društvenih mreža i prodaju oružja preko interneta.

Merkel je rekla da će Nemačka učiniti sve što je u njenoj moći da rasvetli ko stoji iza "varvarskih" napada, ističući da to duguje ne samo žrtvama, njihovim porodicama i Nemcima, već i drugim izbeglicama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track