NALJUTILI MOSKVU: Protest Podgorici zbog bilborda Bolje banana u ruci, nego ruska čizma na vratu
Foto: Twitter Dragan Djuras

Provociranje

NALJUTILI MOSKVU: Protest Podgorici zbog bilborda Bolje banana u ruci, nego ruska čizma na vratu

Planeta -
Uvredljiva antiruska poruka napisana je ispod odštampanog amblema NATO i niko neće da prihvati odgovornost za nju

PODGORICA - Ambasada Rusije u Podgorici zvanično je zatražila od crnogorskih vlasti objašnjenje zbog antiruskih poruka "Bolje banana u ruci, nego ruska čizma na vratu" ispod amblema NATO na dva bilborda u Podgorici.

Ministarstvo za spoljne poslove i evropske integracije je odgovorilo da poruke ovakvog sadržaja smatra "apsolutno neprihvatljivim", pišu Vijesti.

Za bilborde s antiruskim porukama pod amblemom NATO, koji su se našli u centru Podgorice i na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog, još niko nije preuzeo odgovornost.

Iz marketinške kompanije "Metropolis media" nisu želeli da otkriju ko je naručio reklamu, dok su se nacionalni koordinator za NATO, Nebojša Kaluđerović i nevladine organizacije koje se bave Severnoatlantskom alijansom, ogradile od antiruskih poruka.

Na pomenutom antiruskom plakatu potpisane su "Crnogorske patriote", iako je takva organizacija nepoznata.

Na drugom antiruskom plakatu su popisane firme koje su u vlasništvu građana Rusije, kao i citat iz govora bivšeg komunističkog funkcionera Milovana Đilasa iz 1951. da Rusi nikada nisu Crnogorcima bili prijatelji, nego da su ih tretirali kao "monetu za potkusurivanje".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track