PUCNJAVA ISPRED DŽAMIJE: Francuski vojnici otvorili vatru na automobil
Foto: Youtube/Printscreen

Napadač priveden

PUCNJAVA ISPRED DŽAMIJE: Francuski vojnici otvorili vatru na automobil

Planeta -
Najmanje pet ljudi je povređeno u francuskom gradu Valans kad je vojna patrola ispred džamije koju je čuvala otvorila vatru na automobil, čiji je vozač pokušao da uleti u njih, objavili su danas lokalni mediji.

Vozač automobila se nije zaustavio kad mu je to rečeno, pa su vojnici otvorili vatru na vozilo, objavio je list "Parizjen". U incidentu su povređeni vozač i još jedna osoba koja se nalazila u automobilu, kao i trojica vojnika.

Vojnik koji je čuvao džamiju u francuskom gradu Valans ranio je vatrenim oružjem čoveka koji je na njega krenuo automobilom. Čovek koji je bio u automobilu ranjen je u ruku i u rame, posle čega je smešten u bolnicu. Zalutali metak tada je pogodio i jednog prolaznika u nogu. Pored toga, čini se da ima povređenih i među vernicima. Jednog vojnika je udario automobil, dok je jednog vernika pogodio zalutali metak, objavio je sajt "Dofine Libere".

Vojnik na koga je napadač krenuo automobilom lakše je povređen u koleno. Prema prvim rezultatima istrage, napadač je delovao sam.

Prema navodima lokalnih medija, vozač kod sebe nije imao vozačku dozvolu, a njegovi motivi za napad za sada nisu poznati. On je priveden u policijsku stanicu.

Posle najvećeg terorističkog napada u Francuskoj, u kojem je 13. novembra ubijeno 130 ljudi, širom Francuske pojačane su mere obezbeđenja. U celoj zemlji rasporedjeno je 10.000 pripadnika obezbeđenja, a džamiju u Valansu čuvala su njih četvorica.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track