SENZACIJA S DNA OKEANA: Tragali za nestalim boingom, a pronašli nešto potpuno drugačije!
Foto: Agencije

Misterija MH370

SENZACIJA S DNA OKEANA: Tragali za nestalim boingom, a pronašli nešto potpuno drugačije!

Planeta -
Pronalazak je fascinantan... ali nije ono što smo tražili, rekao je Peter Foli, vođa ekipe koja je pretraživala okean. Dodao je da je gotovo sigurno da avion nije pao u području pretrage jer bi pronašli barem neki njegov deo

Potraga za nestalim avionom Malezija erlainsa na letu MH370, kojem se izgubio svaki trag prošle godine u martu, dovela je do neobičnog otkrića. Stručnjaci su naime, uz pomoć sonara i druge opreme na 4 kilometra dubine u Indijskom okeanu pronašli olupinu jednog broda.

- Pronalazak je fascinantan... ali nije ono što smo tražili, rekao je Peter Foli, vođa ekipe koja je pretraživala okean. Dodao je da je gotovo sigurno da avion nije pao u području pretrage jer bi pronašli barem neki njegov deo.

- Jasno je da smo razočarani što avion i dalje nismo našli. Ali, ovaj pronalazak je pravi dokaz da imamo odličan sistem, ljude i opremu koji pokušavaju da reše misteriju. Ako je avion tu negde, pronaći ćemo ga, kazao je Foli.

Pretraživalo se oko 60.000 kvadratnih kilometara područja uz obale zapadne Australije, gde se pretpostavlja da se avion srušio.

Potraga ide dalje jer je nesreća aviona, koji je 8. marta prošle godine s 227 putnika i 12 članova posade leteo od Kuala Lumpura do Pekinga, i dalje nerešiva zagonetka.

Nađena olupina navodno je teretni brod iz 19. veka, rekao je Majkl Mekarti, arheolog Australijskog pomorskog muzeja. Ipak brod će teško identifikovati jer postoje razne priče o havarijama brodova u to vreme pa je za sada teško odrediti o kojoj se radilo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track