(ŠOU VIDEO) OVO JE HIT: Župnik pesmom zvao Tuđmana da ustane iz groba
Foto: Printscreen Yt

Ustani, Franjo!

(ŠOU VIDEO) OVO JE HIT: Župnik pesmom zvao Tuđmana da ustane iz groba

Planeta -
Otkrivanje spomenika prvom predsedniku Hrvatske u Pločama pretvorilo se u šou-program kad je pločanski župnik zapevao

PLOČE - Spomenik Franji Tuđmanu otkriven je danas na rivi koja nosi Tuđmanovo ime na Pločama, ali atrakcija svečanosti bio je pločanski župnik koji je spremio i otpevao pesmicu, kojom je zazivao prvog predsednika Hrvatske da ustane iz groba jer ga Hrvatska zove.

Spomenik su zajedno, skidanjem hrvatske zastave kojom je bio prekriven, otkrili predsednik HDZ Tomislav Karamarko i Miroslav Tuđman. U trenutku otkrivanja spomenika zazvonila su zvona s obližnje crkve Kraljice Neba i Zemlje, a konferansije je preko razglasa uzviknuo: “Ustani, Franjo”.Ali, to još nije bio vrhunac spektakla. On je stigao kad je pločanski župnik don Petar Mikić za Franju Tuđmana rekao da je “najveća figura u hrvatskoj istoriji”, a zatim je preko razglasa otpjevao “Ustani Franjo, Hrvatska te zove, ustani Franjo Tuđmanu…”, a pesmi se uz aplauz pridružila i većina prisutnih.

Ne, to nije bila stvar trenutka: župnik je pesmicu unapred pripremio, o čemu svedoči i činjenica da nije stao samo na refrenu.

“A sad za Franjom rodoljubi žale i hrvatsko cviće kiti njegov grob. Na Franjinom grobu uvek sveće gore i kazuju ljubav duše hrvatske”, otpevao je u nastavku.

http://www.youtube.com/watch?v=zJcEWymaak8

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track