TRAMP ĆE SE SUSRESTI SA PAPA FRANJOM: Prva njegova predsednička poseta inostranstvu
Foto: FonetAP

Isrotijski

TRAMP ĆE SE SUSRESTI SA PAPA FRANJOM: Prva njegova predsednička poseta inostranstvu

Planeta -

Američki predsednik Donald Tramp boraviće, kasnije ovog meseca, u poseti Izraelu, Vatikanu i Saudijskoj Arabiji tokom svog prvog putovanja u inostranstvo od kada je stupio na predsedničku dužnost, javio je "Politiko" pozivajući se na dva zvaničnika Bele kuće, koja nisu imenovana.

Rojters navodi, pozivajući se na visoko pozicionirane izvore, da će se Tramp, tokom posete Vatikanu, sastati sa papa Franjom 24. maja.Svoju turneju, Tramp će završiti na samitu NATO u Briselu 25. maja i na sastanku zemalja G7 na Siciliji narednog dana.

"Politiko" ističe da prva poseta inostranstvu obično predstavlja "prekretnicu" za novog predsednika SAD, a da su visoki ulozi za osoblje Bele kuće, koji pokušavaju da učvrste saveze u inostranstvu.Tramp je na nedavnoj konferenciji za novinare sa italijanskim premijerom Paolom Đentilonijem pomenuo da je zainteresovan da se susretne sa papa Franjom.

Prošle nedelje, izraelski zvaničnici potvrdili su da su u pregovoru sa Belom kućom oko ugovaranja Trampove posete Jerusalimu.

(Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track