(VIDEO) DEČAK (2) PREKLINJAO OCA DA SE NE UBIJE: Tatice, ne skači, molim te!
Foto: Jutjub

Priča koja će vas rasplakati

(VIDEO) DEČAK (2) PREKLINJAO OCA DA SE NE UBIJE: Tatice, ne skači, molim te!

Planeta -
Rao Ni (39) odlučio je da sebi oduzme život jer nije bio u stanju da plaća kiriju s obzirom da mu plata nije isplaćena godinu dana, spasio ga je sin koji ga je kroz suze molio da to ne uradi

PEKING - Rao Ni se popeo na most blizu njegovog radnog mesta u okrugu Lingao, u provinciji Hajnan na jugu Kine, gde ga je zapazio prolaznik koji je podigao uzbunu i pozvao policiju.

Rao Ni (39) odlučio je da sebi oduzme život jer nije bio u stanju da plaća kiriju s obzirom da mu plata nije isplaćena godinu dana, a spasao ga je sinčić, koji ga je kroz suze molio da to ne uradi.

Kada su kolege s posla, koje su bile među ljudima što su se okupili ispod mosta, shvatile da je to njihov Rao, kontaktirali su s njegovom porodicom i doveli ih na lice mesta ne bi li ga odgovorili od skakanja u smrt.

foto Jutjub
foto Jutjub

Portparol policije Guo Cu izjavio je da dečak verovatno nije ni bio svestan šta se dešava, ali je osetio da su otac i majka potreseni i uzrujani, pa je i on zaplakao.

"Kada je dečak počeo da zove svog oca, činilo se kao da dopire do njega, nekoliko sekundi kasnije otac je sišao sa mosta i zagrlio sina", rekao je policajac Cou.

foto Jutjub
foto Jutjub

Rao se doselio u pokrajinu Hajnan pre 10 godina i radio je na gradilištu od tada. U maju prošle godine počeo je da radi na lokalnom gradilištu sa više od 40 radnika imigranata.

Međutim, on je dogovorio rad sa poslodavcem bez ugovora i ostao je neplaćen jer je izgradnja zaustavljena i projekat na kom je radio bio je otkazan.

Bez pismenog ugovora, Rao je bio bespomoćan i nije mogao da dobije svoju platu koju je zaradio.

Posle incidenta, policija je obećala da če pomoći Rau da se ovo pitanje razmotri. Ipak, i policija je rekla kako će biti teško da se dobije ovaj slučaj bez pisanog ugovora.

http://www.youtube.com/watch?v=JRQStIxrNok

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track