(VIDEO) NOŽEM DIVLJAO PO AMERIČKOM GRADIĆU: Ubio ženu i policajca, pa krenuo na policiju
Foto: Printscreen Yt

Krvava drama

(VIDEO) NOŽEM DIVLJAO PO AMERIČKOM GRADIĆU: Ubio ženu i policajca, pa krenuo na policiju

Planeta -
Pobesneli Harison Li Vajli prvo je nožem na smrt izbo jednu ženu i izranjavio još dve, pa je upucao policajca i zabarikadirao se u restoranu

LAFAJET (Luizijana) - Podivljali Amerikanac izbo je nožem jednu ženu na smrt, a policajca koji joj je pritekao u pomoć upucao je, pa je pobegao i zabarikadirao se u obližnji restoran u gradiću Sansetu, odakle ga je policija suzavcem isterala.

Napadač Harison Li Vajli (35) najverovatnije je bio na drogama, kaže lokalni šerif Bobi Gidroz. On je izvadio nož i počeo da divlja na ulici kraj bakalnice, gde je izbo tri žene: Šamiku Džonson (40), koja je podlegla povredama, Šurlej Džonson (34), koja je u kritičnom stanju, i svoju suprugu Kortni Džolivet, koja je u teškom stanju, ali je stabilna posle operacije. Inače, Šamika i Šurlej su sestre gradonačelnika susednog gradića Grand Kotoa.

Policajac Henri Nelson (52) prvi je stigao na mesto zločina i Vajli ga je smesta upucao. Zatim se dao u beg, kolima ulete u izlog radnje "Mini mart" i zabarikadirao se. Na sreću, vlasnik, radnik i jedna mušterija na vreme su pobegli.

Opsada je trajala satima, a Vajlija su nagovarali da se preda profesionalni pregovarač, pa zatim i rođeni brat, ali uzalud.

"Morali smo da bacimo suzavac i navalimo maljevima i vatrogasnim sekirama na vrata radnje. Nije hteo da izađe. Hteo je da se bori", kaže šerif Gidroz.

Vajli je isteran iz radnje, koja se zapalila, ali vatrogasci su već bili u pripravnosti pa su sprečili tragediju. Ispostavilo se da on ima podebeo dosije u policiji.

Ovaj slučaj dogodio se nekih 12 časova pošto je drugi zločinac, Vester Flanagan, ubio u programu uživo svoje dojučerašnje kolege - Alison Parker (24) i Adama Vorda (27), novinarku i snimatelja kanala WBDJ7.

http://www.youtube.com/watch?v=gjfYf6-kt-c

(USA Today, Russia Today)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track